ATP Race: Όλα θα κριθούν στο Παρίσι

Οι δύο εναπομείνασες θέσεις της τελικής οκτάδας του φετινού ATP Finals φαίνεται πως θα κριθούν στο Masters του Παρισιού ενώ “ανοικτή” παραμένει η υπόθεση του ποιος τενίστας θα τερματίσει πρώτος στην κατάταξη της ATP τη φετινή σεζόν!

Βρισκόμαστε στο φινάλε μιας πολύ ενδιαφέρουσας σεζόν στην οποία κυριάρχησαν, σε επίπεδο Slams, οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, ωστόσο, αναδείχτηκαν επιτέλους και νέοι “ήρωες” με πρώτο και καλύτερο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, των δύο κερδισμένων Masters και του τελικού

στη Νέα Υόρκη, αλλά και του Στέφανου Τσιτσιπά με τις νίκες επί των Big3!

Το Παρίσι και το Λονδίνο είναι οι δύο τελευταίοι σπουδαίοι “σταθμοί” της φετινής σεζόν και έχουν και φέτος ξεχωριστή σημασία.

Το τελευταίο Masters στη σεζόν στην “Πόλη του Φωτός” θα κρίνει τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Λονδίνο.

Ως γνωστόν, οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Μεντβέντεφ, Τιμ και Τσιτσιπάς βρίσκονται ήδη στην τελική οκτάδα, ωστόσο, υπάρχει ακόμα περιθώριο ανατροπής για τις δύο τελευταίες θέσεις.

Τις οποίες ακόμα κρατούν στα χέρια τους οι Ματέο Μπερετίνι και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και στο Παρίσι.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό στη Βασιλεία, είδε επίσης τους Φονίνι, Μπαουτίστα Αγούτ και Γκοφάν να αποκλείονται νωρίς και παραμένει σίγουρα στην τελική οκτάδα της κούρσας πριν το Bercy.

O Mπερετίνι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει την όγδοη και τελευταία θέση όντας στα ημιτελικά της Βιέννης, όπου τον περιμένει σπουδαίο ματς κόντρα στον Τιμ, ενώ μπαίνει από τη Δευτέρα (28/10) για πρώτη φορά στο Τop10 του κόσμου.

Και φυσικά, ανοικτό μένει το θέμα του Υear-end No1.

Ως γνωστόν, ο Ράφα Ναδάλ θα περάσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στις 4/11 και θα γίνει ξανά ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, ωστόσο, ο Νόλε έχει ακόμα τον χρόνο να ξεπεράσει τον Ράφα και να τελειώσει τη σεζόν στη θέση που κατείχε σε όλη τη διάρκειά της.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγά το 6ο του finish ως κορυφαίος τενίστας στον κόσμο (θα ξεπεράσει τα πέντε του Φέντερερ) ενώ ο Ράφα το 5ο, που θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σέρβου ανταγωνιστή του.

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Race: Όλα θα κριθούν στο Παρίσι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα