Οι Top10 θρίαμβοι του Στέφανου – VIDEO

Με την σπουδαία του επικράτηση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rogers Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις πέντε Top10 νίκες στην καριέρα του. Το Tennis24.gr παρουσιάζει τους πέντε θριάμβους του Έλληνα πρωταθλητή…

Δεν είναι μια, δεν είναι δυο, δεν είναι τρεις. Πριν καλά-καλά κλείσει τα 20 του χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να “υποτάξει” πέντε φορές στην καριέρα του παίκτη του Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Νταβίντ Γκοφάν, Κέβιν Άντερσον, Ντομινίκ Τιμ(x2) και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι

οι τενίστες της πρώτης “10αδας” που ηττήθηκαν από τον Έλληνα πρωταθλητή, με, φυσικά, την πιο πρόσφατη νίκη του “Στεφ” απέναντι στον θρυλικό Σέρβο να κλέβει τις εντυπώσεις και να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Νταβίντ Γκοφάν στα προημιτελικά European Open, στο Αντβέρπ του Βελγίου. Ο Έλληνας πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στο Νο10 του κόσμου τότε, με 2-6, 7-6(1), 7-6(4) κι έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση μια ημέρα αργότερα.



Δεύτερο χτύπημα σε Top10 παίκτη, και πρώτο για το 2018, στην Βαρκελώνη. Εκεί, έμελλε να κάνει και το σπουδαιότερο τουρνουά της μέχρι τώρα καριέρας του, όταν προκρίθηκε στον τελικό του 500αριου θεσμού της Ισπανίας, αντιμετωπίζοντας τον Ράφαελ Ναδάλ.

Πριν από αυτό, χρειάστηκε να αποκλείσει το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, τον Ντομινίκ Τιμ. Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε του Αυστριακού με 6-3, 6-2 στα προημιτελικά και έκανε την πρώτη του ηχηρή δήλωση στο ΑΤΡ Tour.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, ο Στέφανος έμελλε να κάνει ακόμη μια σπουδαία νίκη. Και πάλι στο χώμα, αυτήν την φορά στην Πορτογαλία και το Estoril Open, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Κέβιν Άντερσον, Νο8 του κόσμου τότε.

Ο Νοτιοαφρικανός μπορεί να διανύει μια εξαιρετική χρονιά, όμως βρήκε τον δάσκαλό του στην κόκκινη επιφάνεια, με τον “Στεφ” να τον κερδίζει με 6-7(3), 6-3, 6-3 στην φάση των “16” του θεσμού, δείχνοντας και πάλι στοιχεία μεγάλου τενίστα.



Οι τρεις αυτές νίκες ήταν μόνο η αρχή. Ο Στέφανος ανεβάζοντας την απόδοσή του κατακόρυφα από την αρχή της clay court season κι έπειτα, δεν σταμάτησε να παίζει εξαιρετικό τένις σε όλες τις επιφάνειες, κι η βδομάδα που διανύουμε το αποδεικνύει.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας την μια εμφάνιση καλύτερη από την άλλη, ο Τσιτσιπάς έκανε ακόμη δυο(!) νίκες Top10 αυτήν την εβδομάδα, και… τι νίκες. Μια απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ, η δεύτερη της καριέρασς του απέναντι στον Αυστριακό, αλλά και μια απέναντι στον πρώην Νο1 τενίστα του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο10 αυτήν την στιγμή.

Ο Στέφανος επιβλήθηκε αρχικά του Τιμ με 6-3, 7-6(6) και έδειξε πως είναι ικανός για την μεγάλη έκπληξη απέναντι στον Σέρβο, στο Rogers Cup του Καναδά. Ένας Σέρβος, που ερχόταν από την κατάκτηση του Wimbledon πριν λίγο καιρό, όντας ιδιαίτερα φορμαρισμένος.

Και ο “Νόλε” υποκλίθηκε στον Στέφανο, στην κυριολεξία, με τον Έλληνα να επικρατεί με 6-3, 6-7(3), 6-3 και να ολοκληρώνει την σπουδαιότερη, μεγαλύτερη, νίκη της ζωής του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του στο άθλημα, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Οι Top10 θρίαμβοι του Στέφανου – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα