Οι 5 “ρεβάνς” του Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στις 19:00 GR τον Κάσπερ Ρουντ στο πρώτο-χρονικά-παιχνίδι για την προημιτελική φάση του τουρνουά στο Τορόντο. Ο Έλληνας τενίστας θα κληθεί να πάρει μια ακόμη… ρεβάνς από παίκτη από τον οποίο έχει χάσει τη φετινή σεζόν. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Νορβηγός είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης, τον περασμένο Μάιο αφήνοντάς τον εκτός προημιτελικών. 

Αυτή θα είναι η 7η φορά που ο 23χρονος θα προσπαθήσει να πάρει “ρεβάνς” κάτι που έχει κάνει πετυχημένα τις προηγούμενες πέντε καθώς ο μοναδικός τενίστας που τον

έχει κερδίσει δύο φορές φέτος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Ρώμη, Παρίσι). 

Η πρώτη “ρεβάνς” ήταν απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ από τον το οποίον είχε χάσει στον ημιτελικό του Australian Open με τον Τσιτσιπά, να παίρνει το… αίμα του πίσω με τη νίκη του στο Roland Garros λίγους μήνες αργότερα. 

Το ίδιο συνέβη και με τον Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Τσιτσιπά να χάνει στο Ρότερνταμ, αλλά να παίρνει γλυκιά “εκδίκηση” στον τελικό του Μόντε Κάρλο που παράλληλα ήταν και ο πρώτος τίτλος καριέρας σε 1000άρι τουρνουά για τον Έλληνα παίκτη. 

Ο… επόμενος ήταν ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να επικρατεί στον τελικό του Ακαπούλκο, τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να τον κερδίσει στον επικό ημιτελικό του Roland Garros

Από εκεί και πέρα οι δύο επόμενες “ρεβάνς” ήρθαν πολύ σύντομα για τον Νο3 του κόσμου. Η πρώτη ήταν απέναντι στον Φράνις Τιάφο, με τον Αμερικανό να κερδίζει πολύ εύκολα στον 1ο γύρο του Wimbledon σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις στην καριέρα του Τσιτσιπά, όμως ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε και κέρδισε στο Ολυμπιακό τουρνουά με χαρακτηριστική άνεση.

Στον επόμενο γύρο του Τόκιο ο Τσιτσιπάς γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Γάλλο Ούγκο Αμπέρ, μένοντας εκτός διεκδίκησης μεταλλίου. Η ρεβάνς ήρθε 14 ημέρες αργότερα στην πρεμιέρα του Έλληνα τενίστα στο Τορόντο επικρατώντας του Αμπέρ στα 3 sets.

Την Παρασκευή ο Τσιτσιπάς έχει κλείσει έναν ακόμη φετινό “λογαριασμό”, αυτόν κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Ένας αρκετά δύσκολος αντίπαλος, ειδικά στο χώμα, με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει ότι το παιχνίδι του είναι εξίσου καλό και στην σκληρή επιφάνεια. 

Οι παίκτες που έχουν κερδίσει τον Τσιτσιπά, αλλά δεν έχουν παίξει μαζί του πάνω από μια φορά φέτος, είναι ο Γάλλος Πιερ Ουγκ Ερμπέρ, ο Πολωνός Χούμπερ Χουρκάτς και ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς. 

Ο Ράφα Ναδάλ έχει αγωνιστεί δύο φορές κόντρα στον Τσιτσιπά με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί μετά από τον εκπληκτικό προημιτελικό στο Australian Open και τη μεγάλη ανατροπή, με τον Ισπανό να παίρνει τη δική του “εκδίκηση” στον τελικό της Βαρκελώνης. 

Αναλυτικά οι 5 “ρεβάνς” του Τσιτσιπά (2021)

Ντανιίλ Μεντβέντεφ: Μελβούρνη (Η) – Παρίσι (Ν)Αντρέι Ρούμπλεφ: Ρότερνταμ (Η) – Μόντε Κάρλο (Ν)Αλεξάντερ Ζβέρεφ: Ακαπούλκο (Η) – Παρίσι (Ν)Φράνσις Τιάφο: Λονδίνο (Η) – Τόκιο (Ν)Ούγκο Αμπέρ: Τόκιο (Η) – Τορόντο (Ν)

TORONTO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Οι 5 “ρεβάνς” του Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα