“Όχι” σε Γιαστρέμσκα από ITF για αναστολή τιμωρίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF) απέρριψε την αίτηση της Νταγιάνα Γιαστρέμσκα για προσωρινή άρση της αναστολής ντόπινγκ που της επιβλήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA) με αποτέλεσμα να τίθεται οριστικά εκτός Australian Open.

Στις 7 Ιανουαρίου, η WADΑ ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της Ουκρανής από κάθε αθλητική δραστηριότητα, προκειμένου να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεσή της.

Η 20χρονη παρείχε το δείγμα τον Νοέμβριο και ένα εργαστήριο στο Μόντρεαλ

διαπίστωσε την παρουσία του μεταβολίτη της μεστερονόνης, ενός αναβολικού παράγοντα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις απαγορευμένες ουσίες.

“Η αίτηση της Νταγιάνα Γιαστρέμσκα για άρση της προσωρινής αναστολής που της επιβλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με το άρθρο 8.3.1 στοιχείο γ) του προγράμματος αντι-ντόπινγκ του τένις 2020, απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ανεξάρτητου δικαστηρίου που συγκλήθηκε για να ακούσει την υπόθεσή της” ανέφερε η ITF σε δήλωση το Σάββατο (23/01).

“Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ απαγορευμένη ουσία για να αυξήσω την απόδοσή μου. Μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε στο δείγμα” είχε πει η Ουκρανή μόλις έγινε γνωστή η τιμωρία της.

Η Γιαστρέμσκα βρίσκεται στη Μελβούρνη και σε αυστηρή καραντίνα καθώς βρισκόταν σε μια από τις τρεις πτήσεις όπου διαγνώστηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού.

The post “Όχι” σε Γιαστρέμσκα από ITF για αναστολή τιμωρίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα