Κάρλος Αλκαράζ: “Στόχος το Νο1 και να γράψω ιστορία”

Ο μόλις 17 ετών Κάρλος Αλκαράζ, ετοιμάζεται για την παρθενική του εμφάνιση σε Grand Slam τουρνουά, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του Australian Open μέσω προκριματικών.

Έχοντας μεγαλώσει σε μια εποχή όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις καλύτεροι

τενίστες όλων των εποχών, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτ, ο νεαρός Ισπανός  είναι “γεμάτος” από σπουδαίες τενιστικές παραστάσεις που έχουν γράψει ιστορία στο άθλημα και αισθάνεται έτοιμος να επιβεβαιώσει τις τρομερές προσδοκίες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα από νεαρή ηλικία.

Το Νο142 της παγκόσμιας κατάταξης, σε συνέντευξη που έδωσε, μίλησε για τους δύο μεγάλους στόχους που έχει σαν τενίστας: την άνοδο στο Νο1 του κόσμου και έναν τίτλο στο θρυλικό Wimbledon.

Παρ’ότι έχει ίνδαλμα τον Ράφαελ Ναδάλ, ο ταλαντούχος τενίστας από τη Μούρθια, ονειρεύεται κάποια στιγμή να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Λονδρέζικου Major το οποίο προτιμά σε σχέση με το Roland Garros που διεξάγεται στο χώμα.

“Ονειρεύομαι να γίνω το Νο1 του κόσμου και να γράψω ιστορία. Παρακολουθώ βίντεο από το παρελθόν στο Wimbledon με τον Ράφα, τον Νόβακ και τον Ρότζερ και με φαντάζομαι να παίρνω μέρος στο τουρνουά στο μέλλον. Είναι πολύ ξεχωριστό να παίζεις στο χορτάρι. Θα ήταν απίστευτο αν μπορούσα να κερδίσω το Wimbledon” είπε ο Αλκαράζ.

Αν και οι στόχοι που έχει θέσει είναι πολύ δύσκολοι, ο 17χρονος άσος ξέρει τι θυσίες πρέπει να κάνει και πόσο πρέπει να δουλέψει για να τα καταφέρει. Ωστόσο, η διαδικασία πρέπει να γίνει σωστά και ο Αλκαράζ χρειάζεται να περάσει από πολλές φάσεις, πριν κυνηγήσει το όνειρό του.

“Ο βασικός στόχος για το 2021, είναι να μπω στο Top50. Θέλω να παίξω στο Masters της Μαδρίτης και στο τουρνουά της Βαρκελώνης. Θα μου άρεσε πολύ να προπονηθώ με τον Ράφα και τον Νόβακ. Είχα ήδη την ευκαιρία να προπονηθώ με τον Ρότζερ, όμως είμαι ντροπαλός και δεν ξέρω καλά Αγγλικά. Δεν μπόρεσα να του μιλήσω όσο θα ήθελα. Πιστεύω ότι έχω το τένις και την ωριμότητα να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε τενίστα. Προσπαθώ να διαχειριστώ κάθε κατάσταση και τα πηγαίνω καλά.

“Θα παίξω στην Αυστραλία με στόχο να εξελιχθώ σαν τενίστας και σαν άνθρωπος. Δεν πρέπει να ζητάω πολλά από τον εαυτό μου. Όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει είναι καλοδεχούμενο. Έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης” πρόσθεσε ο Αλκαράζ.

Ο Ισπανός ξεκίνησε το 2020 από το Νο490 της παγκόσμιας κατάταξης και ολοκλήρωσε μια σπουδαία χρονιά στο Νο141 με αποτέλεσμα να πάρει και το βραβείο ATP Νewcomer of the Year.

The post Κάρλος Αλκαράζ: “Στόχος το Νο1 και να γράψω ιστορία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα