Ο τίτλος που “ξέφυγε” από τον Μποργκ!

Στο ιστορικό Αμερικανικό Όπεν έχουν θριαμβεύσει οι μεγαλύτεροι πρωταθλητές του αθλήματος του τένις, όχι όμως ο Μπιορν Μποργκ που, παρά την επίμονη προσπάθειά του, δεν το κέρδισε ποτέ!

Το US Open ήταν ανέκαθεν το Slam στο οποίο επέβαλλαν την κυριαρχία τους μεγάλοι άσοι του αθλήματος κάτω από τα φώτα της εντυπωσιακής Νέας Υόρκης!

Ο Τζίμι Κόνορς, ο Τζον ΜακΕνρο, ο Πιτ Σάμπρας, ο Αντρέ Άγκασι, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι και

ο Άντι Μάρεϊ έχουν κατακτήσει τον τίτλο τουλάχιστον μία φορά στο τελευταίο Major της χρονιάς, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε όμως τον Μπιορν Μποργκ!

Ο Σουηδός θρύλος του αθλήματος, παρά την παρουσία του σε τέσσερις συνολικά τελικούς στη Νέα Υόρκη δεν κέρδισε ποτέ εκεί το τρόπαιο πριν την απόσυρσή του από το τένις σε ηλικία 25 ετών έχοντας ήδη “μαζέψει” 11 Major (6 Γαλλικό Όπεν και 5 Wimbledon)!

Στον “ψυχρό” Σουηδό δεν άρεσε η ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης με τα λαμπερά της φώτα, τα συνεχή events, τις άπειρες συνεντεύξεις, τις celebrity βραδιές και τα συναφή. Τον αποπροσανατόλιζαν από τον σκοπό του. Αφήστε που ήταν και η έδρα των βασικών του αντιπάλων τότε, του Τζίμι Κόνορς και κυρίως του Τζον ΜακΕνρο!

Ενώσω ακόμα η διοργάνωση διεξαγόταν σε χωμάτινη επιφάνεια, ο Τζίμι Κόνορς κέρδισε τον Σουηδό τόσο στον ημιτελικό του 1975 όσο και στον τελικό του 1976 ενώ, σε σκληρή επιφάνεια πλέον, έχασε και πάλι στον τελικό του 1978 από τον θερμόαιμο Αμερικανό!

Το 1979, παρά το γεγονός ότι ήταν Νο1 του ταμπλό, ηττήθηκε από τον big server Ρόσκο Τάνερ στα προημιτελικά.

Το 1980 ήρθε η μεγάλη του ευκαιρία να το πάρει!

Σε μια σεζόν όπου σάρωσε τα πάντα σε Ρολάν Γκαρός και Wimbledon έφτασε και στον τελικό του US Open όπου τον περίμενε ο άσπονδος…εχθρός Τζον ΜακΕνρο!

Ο Μποργκ έχασε τα πρώτα δύο σετ, πήρε τα επόμενα δύο και μετά από ένα μαραθώνιο ματς που δεν μνημονεύεται όσο η αντίστοιχη μονομαχία τους στο Wimbledon τον ίδιο χρόνο, ο Σουηδός έχασε το πέμπτο σετ με 6-4 και συνάμα τον τρίτο του τελικό στο Flushing Meadows…

Για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, το 1981, έφτασε ξανά στον τελικό στη Νέα Υόρκη αλλά ηττήθηκε και πάλι από τον Τζον ΜακΕνρο. Αυτή ήταν η τελευταία του παρουσία ever σε Slam…

Για πολλούς το Αμερικανικό Όπεν είναι το αγαπημένο τους τουρνουά, όχι όμως για τον Μπιορν Μποργκ του οποίου η “δυστοκία” τεσσάρων χαμένων τελικών, χάνοντας μάλιστα από άμεσους ανταγωνιστές, τον ώθησε, μαζί με άλλους λόγους, στο να αποσυρθεί μία ώρα αρχύτερα από το επαγγελματικό τένις…

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο τίτλος που “ξέφυγε” από τον Μποργκ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα