Ο Γκασκέ τον “εμφύλιο”

Ο Ρισάρ Γκασκέ επιβλήθηκε του Ζιλ Σιμόν στον μεταξύ τους “εμφύλιο” προημιτελικό στο Μαρακές του Μαρόκο και έγινε ένας από τους τέσσερις ημιφιναλίστ του 250αριου τουρνουά στο χώμα. Ο Κάιλ Έντμουντ επίσης, προελαύνει στον θεσμό…

Ο Ρισάρ Γκασκέ αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον συμπατριώτη του Ζιλ Σιμόν, κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του 33χρονου αντιπάλου του και να προκριθεί στον ημιτελικό του Grand Prix Hassan II στο Μαρακές του Μαρόκο, στο χώμα.

Μετά από μια ημέρα, την Παρασκευή, που δεν έγινε κανένα παιχνίδι στο Μαρακές

λόγω βροχοπτώσεων, το πρόγραμμα για το Σάββατο επιβαρύνθηκε, με τους τέσσερις προημιτελικούς να λαμβάνουν χώρα νωρίς μέσα στην ημέρα, ώστε να προλάβουν να γίνουν και οι ημιτελικοί στην συνέχεια.

Ο Γκασκέ λοιπόν, επιβλήθηκε με 6-2, 7-6(4) του Σιμόν μετά από 2 ώρες αγώνα και πήρε το πρώτο εισιτήριο για την ημιτελικά φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο2 του ταμπλό, Κάιλ Έντμουντ.

Ο Γκασκέ, Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη, θα βρει απέναντί του τον Βρετανό, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και λίγα λεπτά αργότερα κλείδωσε και ο ίδιος την πρόκρισή του, αφού κέρδισε τον Τυνήσιο Μάλεκ Τζαζίρι με 6-2, 6-1, μετά από μόλις 52 λεπτά μάχης.

Ο Πορτογάλος Ζοάο Σόουζα, αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι, πέρασε επίσης στα ημιτελικά του 250αριου τουρνουά στο χώμα, αφού κέρδισε τον αντίπαλό του μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα με 6-2, 4-6, 6-1.

Ο Σόουζα με την σειρά του, Νο 70 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, θα αντιμετωπίσει στην φάση των “4” αργότερα μέσα στην ημέρα τον “αναγεννημένο” Ισπανό Πάμπλο Αντουχάρ, Νο355 στον κόσμο, ο οποίος κέρδισε τον Αλεξέι Βατούτιν με 6-4, 5-7, 6-3 μετά από 2 ώρες και 49 λεπτά σκληρής μάχης, σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια του τουρνουά στο Μαρακές μέχρι στιγμής.

Σάββατο 14/4: Προημιτελικοί Grand Prix Hassan II

Gasquet (France) beat Simon (France) 6-2, 7-6(4)

Edmund (Great Britain) beat Jaziri (Tunisia) 6-2, 6-1

Sousa (Portugal) beat Basilashvili (Georgia) 6-2, 4-6, 6-1

Andujar (Spain) beat Vatutin (Russia) 6-4, 5-7, 6-3

GRAND PRIX HASSAN II DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Γκασκέ τον “εμφύλιο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα