Φριτς: “Νιώθω ντροπή που εγκατέλειψα”

13:19 5/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Τέιλορ Φριτς ήταν ένα από τους πολλούς παίκτες που υπέφεραν κατά τη χθεσινή ημέρα στην Ουάσιγκτον από τις υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο Αμερικανός και Νο13 του κόσμου εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου set στην αναμέτρηση με τον Ντάνιελ Έβανς με τον Βρετανό να έχει επιστρέψει από το χαμένο 1ο set έχοντας πάρει προβάδισμα με 3-6, 7-6(6), 4-1. 

Such tough conditions

Unfortunately Taylor

Fritz is forced to retire in the 3rd set and Dan Evans is through to the #CitiOpen QF

Final score 3-6 7-6 4-1 ret. pic.twitter.com/d0SNllHFQ5

Tennis TV (@TennisTV) August 4, 2022

Ο Φριτς, εμφανώς καταβεβλημένος από τη ζέστη αποφάσισε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση, ενώ λίγο αργότερα εξήγησε, μέσω των social media, του λόγους της αποχώρησης τονίζοντας παράλληλα ότι αισθάνεται ντροπή γι’ αυτήν την απόφαση. 

“Αρχικά από άποψη υγείας είμαι καλά. Νιώθω ντροπή που δεν στάθηκα ικανό να ολοκληρώσω τον αγώνα. Πότες δεν έχω αποχωρήσει από αγώνα στη ζωή μου, αλλά μετά από το επεισόδιο στο Τορόντο πέρσι, όπου πίεσα τον εαυτό για να τελειώσω έναν αγώνα και κόντεψα να λιποθυμήσω, είχα πει στην ομάδα μου ότι θα εγκατέλειπα αν συνέβαινε κάτι ανάλογο.”, εξήγησε ο Φριτς

“Γενικά είμαι περήφανος για τη φυσική μου κατάσταση και την ικανότητα που έχω να αγωνίζομαι σε πολύ ζεστές/υγρές και δύσκολες συνθήκες.”

“Πολύ δεν το γνωρίζουν αλλά είμαι με ειδική μπότα από το Wimbledon και παρά το γεγονός της σκληρής προπόνησης που έκανα δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για έναν μεγάλο αγώνα σε τέτοιες συνθήκες.”

“Ξεκίνησα να προπονούμαι ξανά σε court το περασμένο Σάββατο, οπότε το να βρίσκομαι εδώ στην Ουάσιγκτον και να παίζω ήταν κάτι αρκετά φιλόδοξο, αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος που δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πόδι μου.”

“Σήμερα ήμουν συνεχώς έτοιμος να λιποθυμήσω. Δεν έβλεπα καθαρά, όλα είχαν θολώσει και το μοναδικό πράγμα που πραγματικά μπορεί να με προετοιμάσει για να παίξω σε αυτές τις συνθήκες, είναι να παίζω υπό αυτές τις συνθήκες.”

Εκτός από τον Φριτς στις δύσκολες συνθήκες αναφέρθηκε και ο Μίκαελ Ίμερ ο οποίος εντυπωσιάζει στο Citi Open. “Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες”, είπε ο Σουηδός μετά από τη νίκη του επί του Εμίλ Ρουσουβουόρι. 

“Νομίζω ότι παίζουμε σε ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα στον πλανήτη, γιατί εκτός από ζέστη που πρέπει να αντιμετωπίσεις, πρέπει να παίρνεις συνεχώς αποφάσεις. Τρέχω πολύ γιατί ο μπαμπάς μου ήταν δρομέας. Όταν τρέχω στη ζέστη μπορώ εύκολα να εστιάσω στο επόμενο βήμα, ωστόσο στο τένις πρέπει παράλληλα και να χτυπάς μια μπάλα, ενώ έχεις απέναντι κι έναν αντίπαλο που πρέπει να κερδίσεις.”

Το χθεσινό πρόγραμμα ωστόσο διακόπηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λόγω βροχοπτώσεων, αλλά και των κεραυνών που έπεσαν στην περιοχή. 

The post Φριτς: “Νιώθω ντροπή που εγκατέλειψα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα