ATP Rankings: Θα ανέβει μία θέση ο Τσιτσιπάς (pic)

Όφελος μίας θέσης θα δει στα ανανεωμένα ATP Rankings της Δευτέρας (30/10) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς από την πορεία του στο Erste Bank Open αποκόμισε 135 βαθμούς, και θα προσπεράσει τον Χόλγκερ Ρούνε στο No6.

Ο 20χρονος Δανός θα χάσει 120 βαθμούς λόγω του αποκλεισμού του στα ημιτελικά της Βασιλείας, μιας και ως περσινός φιναλίστ δεν θα καλύψει όσους είχε να υπερασπιστεί, και έτσι θα υποχωρήσει αυτός στο No7 του κόσμου.

Η νέα

του συγκομιδή θα είναι 4.280 βαθμοί, ενώ του Τσιτσιπά θα είναι 4.435. Την επόμενη εβδομάδα το ATP Tour θα μπει και στην τελική του ευθεία, μιας και πριν τα ATP Finals ο προορισμός είναι το Παρίσι, για το Rolex Paris Masters.

Εκεί θα δοθεί μεγάλη “μάχη”, κυρίως για τα εναπομείναντα εισιτήρια για τα τελικά της ATP στο Τορίνο. Έχουν ήδη προκριθεί οι Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ, Σίνερ και Ρούμπλεφ, και τα φαβορί για την κατάκτηση των υπολοίπων είναι ο Τσιτσιπάς, ο Ζβέρεφ και ο Ρούνε.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέχει ελάχιστα από το “cut”, ενώ τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Δανός, δεν έχουν λόγο να εφησυχάζουν, καθώς “απειλούνται” από τους Τέιλορ Φριτς και Χούμπερτ Χούρκατς.

Εκτός από το κίνητρο των τελικών της ATP, ο Ρούνε οφείλει να κάνει μία μεγάλη πορεία καθώς πέρσι κατέκτησε τον τίτλο την Πόλη του Φωτός. Ένας πρόωρος αποκλεισμός ίσως τον έβαζε σε μπελάδες, μιας και θα χάσει πολλούς βαθμούς και θα βρεθεί στην ουρά του Top-10.

Την ίδια ώρα και ο Τσιτσιπάς οφείλει να παίξει καλά στη γαλλική πρωτεύουσα, μιας και εκτός από την πρόκριση στα Finals, έχει να υπερασπιστεί αρκετούς βαθμούς από την περσινή του πορεία. Πέρσι έφτασε ως την 4άδα, και θα επιδιώξει τουλάχιστον κάτι ανάλογο για να μην υποχωρήσει στην παγκόσμια κατάταξη.\

The post ATP Rankings: Θα ανέβει μία θέση ο Τσιτσιπάς (pic) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα