Ντρέιπερ: Εντυπωσιακός ο πρώτος αντίπαλος του Ναδάλ

Η κλήρωση του Australian Open 2023 πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ένα από τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο είναι αυτό ανάμεσα στον υπερασπιστή του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ και τον Τζάκ Ντρέιπερ που διανύει την καλύτερη στιγμή της πρόωρης καριέρας του.

Ο 21χρονος Βρετανός που βρίσκεται στο career high Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης, την ώρα της κλήρωσης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Adelaide International 2 της Αδελαΐδας, κερδίζοντας με 6-4,

7-6(3) τον Κάρεν Χατσάνοφ στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Ντρέιπερ εκδικήθηκε τον Χατσάνοφ για την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ίδιο γήπεδο για το Adelaide International 1 και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον lucky loser, Σουν-Γου Κουόν για μια θέση στον τελικό, μετά και την εύκολη νίκη του Νοτιοκορεάτη με 6-1, 6-2 επί του qualifier, Μίκαελ Ίμερ λίγο αργότερα.

Με επιθετικό τένις από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ντρέιπερ έσωσε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε, μέχρι να πάρει τις μπάλες και να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4 του 2ου σετ. Ο Χατσάνοφ κατάφερε να παραμείνει ζωντανός παίρνοντας πίσω το break, όμως ο αριστερόχειρας Βρετανός εμφανίστηκε δυνατός στο breaker και σφράγισε τον δεύτερο ημιτελικό ATP της καριέρας του.

“Στο τελευταίο game ήμουν νευρικός αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαι ακόμα νέος και μαθαίνω από τέτοιες καταστάσεις” είπε ο 21χρονος.

"OH, STOP IT" @jackdraper0 dropping jaws at #AdelaideTennis. pic.twitter.com/IK8IaKMopV

Tennis TV (@TennisTV) January 12, 2023

Ναδάλ και Ντρέιπερ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, με τον 36χρονο Ισπανό να έχει μια από τις πιο απαιτητικές κληρώσεις για πρώτο γύρο.

Tην πρόκριση για τα ημιτελικά της Αδελαΐδας εξασφάλισε και ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ που ήταν ο νικητής του Ισπανικού εμφυλίου με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, με σκορ 6-3, 6-2.

Ο Ισπανός περιμένει στα ημιτελικά το νικητή του τελευταίου προημιτελικού Κετσμάνοβιτς-Κοκκινάκης.

ADELAIDE INTERNATIONAL 2 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP 

The post Ντρέιπερ: Εντυπωσιακός ο πρώτος αντίπαλος του Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντρέιπερ, Εντυπωσιακός, Ναδάλ,ntreiper, entyposiakos, nadal