Ντουμπάι: Ο Αμπέρ έσωσε 3 MP και πέρασε στα ημιτελικά (vids)

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ούγκο Αμπέρ μέσα στο 2024 συνεχίζονται, καθώς μετά από την κατάκτηση του indoor τουρνουά στη Μασσαλία, ο Γάλλος και Νο18 του κόσμου, έφτασε στα ημιτελικά του Ντουμπάι επικρατώντας του Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-3, 6-7(8), 6-3 έπειτα από 2 ώρες και 26 λεπτά. 

ALLEZ UGO @HumbertUgo saves 3 match points en route to an EPIC 3-6 7-6 6-3 win against Hurkacz! #DDFTennis pic.twitter.com/72Ipk0wOVd

Tennis

TV (@TennisTV) February 29, 2024

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη ο Αμπέρ χρειάστηκε να σβήσει 3 match-points στο tie-break του 2ου set και μάλιστα το ένα από αυτά να ειναι στο service του Πολωνού, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην 4άδα στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση. 

Αυτός θα είναι ο 15ος ημιτελικός στην καριέρα του Αμπέρ, ο 3ος σε 500άρι τουρνουά, ενώ αυτή ήταν η 4η νίκη κόντρα σε παίκτη Top-10, με την τελευταία και πιο πρόσφατη να είναι και πάλι κόντρα στον Χουρκάτς στον ημιτελικό της Μασσαλίας. 

Παραχωρώντας μόλις έναν πόντο πίσω από το πρώτο service (14/15) και έχοντας 68% περασμένα πρώτα, ο Χουρκάτς αρκέστηκε στο ένα break στο 1ο set (3-1) το οποίο και κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος του set κάνοντας το 1-0. 

How Hurkacz ended up taking a tumble… #DDFTennis https://t.co/pULP2Wr5Kx pic.twitter.com/zZIxX7OlqQ

Tennis TV (@TennisTV) February 29, 2024

Στο 2ο set ο Αμπέρ ήταν αυτός που βρήκε πρώτος break (3-1), το οποίο πήρε άμεσα πίσω ο Χουρκάτς (3-2), ο οποίος με hold στη συνέχεια ισοφαρίσε σε 3-3. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Γάλλος προηγήθηκε με 3/1, ωστόσο ο Χουρκάτς ήταν αυτός που έφτασε σε match-point (6/5) που έσβησε ο Αμπέρ ισοφαρίζοντας σε 6/6. 

Μετά το changeover ο Χουρκάτς έκανε το mini-break και με 7/6 έφτασε σε δεύτερο match-point παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το ματς. Όμως με νέο mini-break ο Αμπέρ ισοφάρισε σε 7/7 με τον Πολωνό να φτάνει και σε τρίτο match-point με 8/7. 

Από εκεί και πέρα ο Αμπέρ με 3 σερί πόντους έκλεισε το set με 10/8, εκμεταλλευόμενος την πρώτη του ευκαιρία για set-point κάνοντας το 1-1 και πηγάινοντας τον τελευταίο χρονικά ημιτελικό στο decider set

Στο 3ο set ο Αμπέρ επιτέθηκε στο δεύτερο service του Χουρκάτς φτάνοντας σε break (2-1), το οποίο και εξαργύρωσε με love-game παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, ενώ στο τέλος με ένα ακόμη break σφράγισε τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου θα βρει απέναντι του τον κάτοχο του τίτλου Ντανιίλ Μεντβέντεφ που νωρίτερα επικράτησε εύκολα του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. 

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOULBES | OOP (+2h)

The post Ντουμπάι: Ο Αμπέρ έσωσε 3 MP και πέρασε στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα