Νικητής στον “εμφύλιο” ο Γκασκέ!

Ο Ρισάρ Γκασκέ επικράτησε στην πρεμιέρα του στο Αμβούργο του Μπενουά Περ και συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Μπόσταντ!

Ο 32χρονος Γάλλος τενίστας έφθασε μέχρι τον τελικό στο Σουηδικό Όπεν και δίχως να δείξει εμφανή σημάδια κούρασης, κέρδισε και τη δύσκολη πρεμιέρα του στο Αμβούργο με αντίπαλο τον Μπενουά Περ με 7-5, 6-3.

Το ματς ήταν πολύ κλειστό με τον Γκασκέ να έχει τον έλεγχο του πρώτου σετ μέχρι και το 5-3 αλλά εκεί να χάνει συνολικά

πέντε set point και τον Περ να μπαίνει και πάλι για τα καλά στη διεκδίκησή του ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Τελικά, ο έμπειρος Γάλλος βρήκε τον δρόμο να κλείσει υπέρ του το πρώτο σετ πριν μπούμε στο rollercoaster του δεύτερου σετ όπου οι δύο τενίστες πάθαιναν αλλεπάλληλα breaks μέχρι να φτάσουμε στο 3-3!

Εκεί, το πρώτο hold έγινε από τον Γκασκέ με τον Περ τελικά να μην κρατά το σερβίς του ούτε μια φορά στο δεύτερο σετ και μοιραία να ηττάται.

Τον Χιλιανό Νίκολας Γιάρι θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο για το δύσκολο ταμπλό του Αμβούργου ο Ρισάρ.

Η μέρα περιελάμβανε και άλλα μεγάλα ματς πάντα για τον πρώτο γύρο με τον Γκαέλ Μονφίς, στην πρώτη του συμμετοχή μετά το Wimbledon να βάζει “φρένο” στην ξέφρενη πορεία του Μάρκο Τσεκινάτο που προερχόταν από τον τίτλο στο Ούμαγκ, με 6-4, 3-6, 6-4 παίρνοντας μια νίκη ψυχολογίας απέναντι σε έναν πολύ φορμαρισμένο τενίστα.

Πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε και ο ημι-φιναλίστ του Μπόσταντ, Φερνάντο Βερντάσκο εις βάρος του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 6-3, 4-6, 7-6(5) ενώ μετά από μακρά περίοδο αποχής ξαναείδαμε σε δράση τον Πάμπλο Κουέβας να κερδίζει με σχετική άνεση τον Μάρτον Φούτσοβιτς με 6-3, 6-2.

Σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στο Wimbledon έδειξε να βρίσκεται και ο Νο1 του ταμπλό Ντομινίκ Τιμ που δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον νεαρό Γάλλο Κορεντάν Μουτέτ τον οποίο και κέρδισε με 6-4, 6-2.

Τρίτη, 24/7: 1ος γύρος Hamburg Open

Gasquet (France) beat Paire (France) 7-5 6-3
Jarry (Chile) beat Gojowczyk (Germany) 6-1 6-2
Monteiro (Brazil) beat Simon (France) 7-6(2) 6-2
Verdasco (Spain) beat Lajovic (Serbia) 6-3 4-6 7-6(5)
Cuevas (Uruguay) beat Fucsovics (Hungary) 6-3 6-2
Monfils (France) beat Cecchinato (Italy) 6-4 3-6 6-4
Thiem (Austria) beat Moutet (France) 6-4 6-2

HAMBURG OPEN DRAW | OOP (-1H)| TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Νικητής στον “εμφύλιο” ο Γκασκέ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα