Νάβα: Το Νο556 στον κόσμο που θα παίξει στο Μiami (vid)

Ο Εμίλιο Νάβα είναι μόλις 19 ετών και κατά πολλούς άγνωστος στον χάρτη του τένις, αφού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο556 του κόσμου.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του και οι προοπτικές που έχει δείξει ότι έχει, σίγουρα θα μας αναγκάσουν να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Ο Αμερικανός τενίστας, έχοντας αγωνιστεί σε επίπεδο ATP Tour μόλις μια φορά, έχοντας πάρει την Wild Card για το Acapulco το 2019, στην πρώτη του

απόπειρα να μπει σε ένα Masters 1000, τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο δεξιόχειρας αθλητής, έχοντας ως όπλο το πολύ καλό σερβίς, αλλά και το επιθετικό παιχνίδι πίσω από τη baseline, με αρκετά καλό forehand, πέρασε από δύο προκριματικούς γύρους για να κερδίσει το εισιτήριο στο κυρίως ταμπλό του Μαϊάμι Όπεν.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τον Δανό Νο191 στον κόσμο, Μίκαελ Τόρπεργκααρντ, τον οποίο κέρδισε και με ανατροπή, ενώ το τελευταίο και αποφασιστικό βήμα το έκανε κόντρα στον Αργεντίνο Ρέντσο Ολίβο Νο230 του πλανήτη, επικρατώντας στα τρία σετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμίλιο Νάβα, είχε αγωνιστεί και σε έναν εντυπωσιακό τελικό στα Junior το 2019, στον τελικό τότε του Australian Open, απέναντι στο next big thing του Ιταλικού τένις, Λορέντσο Μουσέτι. Εκεί σε ένα συγκλονιστικό αγώνα, ο Αμερικανός δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε στο καθοριστικό τρίτο σετ με 14-12 στο tie break.

Πλέον, ο 19χρονος τενίστας στρέφεται στην παρθενική του συμμετοχή σε Masters στο Μαϊάμι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λόιντ Χάρις, Νο52 του κόσμου.

MIAMI OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Νάβα: Το Νο556 στον κόσμο που θα παίξει στο Μiami (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα