Ναδάλ: “Ο Τσιτσιπάς παίζει καλύτερα από ποτέ” (vid)

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι περιμένει ο Ράφαελ Ναδάλ στον σημερινό (17:00GR) τελικό του Barcelona Open απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Οι δυο τους θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στον τελικό της Βαρκελώνης, μετά το 2018 όταν είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο tour, με τον Ναδάλ να επικρατεί εύκολα 6-2, 6-1.

Πέρασαν τρία χρόνια και η σημαντική διαφορά είναι η καθιέρωση του Στέφανου Τσιτσιπά ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει

πετύχει δύο νίκες επί του Ράφαελ Ναδάλ, το 2019 στο χώμα της Μαδρίτης και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν για τα προημιτελικά του Australian Open.

“Την Κυριακή θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Στέφανος παίζει καλύτερα από ποτέ. Δεν έχασε σετ στο Μόντε Κάρλο και εδώ, οπότε είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσα να συναντήσω. Ελπίζω να είμαι έτοιμος. Θα είναι δύσκολη μάχη αλλά πρέπει να είμαι έτοιμος και να ανεβάσω το επίπεδό μου” είπε ο Ναδάλ, μετά τη νίκη επί του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με την οποία σφράγισε τον σπουδαίο τελικό της Βαρκελώνης.

Αυτή θα είναι η 9η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο Ναδάλ προηγείται 6-2 στις νίκες και σίγουρα έχει μεγάλο κίνητρο αφού προέρχεται από την ήττα στη Μελβούρνη (Τσιτσιπάς) αλλά και τον αποκλεισμό του στους “8” του Monte Carlo Masters (Ρούμπλεφ).

Σε περίπτωση κατάκτησης του 12ου τίτλου του στη Βαρκελώνη, ο 34χρονος Ισπανός θα επιστρέψει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας το κυνήγι του Νόβακ Τζόκοβιτς για το Νο1 της ATP.

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι ο Ναδάλ ήταν από τους τενίστες που ονειρευόταν να κερδίσει, όταν ήταν μικρός και παρακολουθούσε τα ματς του Ισπανού στην τηλεόραση.

“Νιώθω υπέροχα που επιστρέφω στον τελικό εδώ. Ο Ράφα είναι κάποιος που σέβομαι πολύ και πάντα ονειρευόμουν να τον κερδίσω. Το γεγονός ότι τον κέρδισα φέτος, μου δίνει ώθηση. Νιώθω ότι χρειάζομαι εμπειρία και να ωριμάσω ως παίκτης. Ο τελικός πάντα είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε ένα τουρνουά” είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

BARCELONA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ναδάλ: “Ο Τσιτσιπάς παίζει καλύτερα από ποτέ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα