Ο vegan-maniac Χάμιλτον δεν αγαπά (πάντα) το σώμα του, αλλά το φροντίζει

09:20 25/4/2021 - Πηγή: Contra

Η δόξα και το χρήμα διευκολύνουν τη ζωή του Λιούις Χάμιλτον, δεν της δίνουν τέλεια μορφή. Οι νίκες, οι τίτλοι και τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σαφώς και ενισχύουν τον μύθο του, προφανώς δεν καθορίζουν τον χαρακτήρα του. Ο 36χρονος Βρετανός είναι ο οδηγός-τοτέμ της τελευταίας 15ετίας στη Formula 1 και ομολογουμένως ένας εξ εκείνους που έχουν ήδη χαράξει το σημάδι τους, ασχέτως των μέσων που είχε ο καθένας κατά την περίοδο της ακμής του, δίχως τούτο να αφαιρεί από πάνω του την ανθρώπινη οντότητα που κουβαλά. Παραμένει

ευάλωτος και τρωτός. Αδύναμος ενίοτε κι ας δείχνει πανίσχυρος στην πίστα, πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου που πιλοτάρει.

Η καθημερινότητά του, όπως κάθε συναδέλφου του στο ίδιο πάνω-κάτω επίπεδο, δεν είναι όσο ζηλευτή φαντάζει on camera. Άνετη ναι, εύκολη όχι. Απαιτητική το δίχως άλλο. Ιδίως τη σκληρή περίοδο των διαδοχικών αγώνων σε διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες, με ταξίδια, αδιάκοπα jet lags και την ανεξάντλητη πίεση. Ουχί μόνο των 'g'. Έχει ανάγκη από χρόνο. Χρόνο για προπόνηση, χρόνο για καλό φαγητό, χρόνο για την απαραίτητη ξεκούραση, χρόνο για κουβέντα με τον εαυτό του.

Προ ημερών ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε μία ανάρτηση. Ημίγυμνη. Φορούσε μαύρο σορτς, αλλά επί της ουσίας απογυμνώθηκε.

"Ήμουν πάντα αυτός ο κοκκαλιάρης τύπος. Εν μέρει λόγω της δουλειάς μου, αλλά κυρίως εξαιτίας της κακής καθοδήγησης στη διατροφή, της γυμναστικής, της έλλειψη συγκεκριμένης προπόνησης και του κακού ύπνου. Η προπόνηση με δυσκολεύει, πάντα έτσι ήταν. Υπάρχουν ημέρες που δεν έχω το κίνητρο, ημέρες που μισώ το σώμα μου, ημέρες που νιώθω παχύς ή πολύ λεπτός. Το βάρος μου ανεβοκατεβαίνει διαρκώς 2 με 3 κιλά εβδομαδιαίως, σε συνάρτηση με τον ύπνο, το νερό και την προπόνηση", έγραψε στο πρώτο σκέλος της, ομολογώντας σε λίγες αράδες την εξαιρετικά εύθραυστη ισορροπία που βιώνει από φορά σε φορά, προσπαθώντας πρώτα απ' όλα να αποδεχθεί το ολόγραμμα που βλέπει στον καθρέπτη.

Ακολούθως δε να του προσφέρει την προσοχή και τη φροντίδα που του αρμόζει. Πρώτα απ' όλα ακούγοντάς το. Ο Χάμιλτον δεν κρύβει, αντιθέτως διαφημίζει ότι τα τελευταία χρόνια, περί τα τέσσερα πλέον, έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του βιγκανισμού. Σε σημείο που αναλόγως ταΐζει τον σκύλο του, Ρόσκο. Είχε παραδειγματιστεί από τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς κι έκτοτε "αισθάνομαι τρομερά καθαρός και υγιής", όπως έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του στο CNN.

Ο Βρετανός έχει αφαιρέσει από το διαιτολόγιό του όλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και τα έχει αντικαταστήσει με πληθώρα λαχανικών, φρέσκων φρούτων και ριζών. Αγαπά πολύ τους ξηρούς καρπούς, κερδίζοντας ενέργεια, και καλύπτει τις υπόλοιπες ανάγκες του με δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες. "Μας δίδαξαν ότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων ήταν καλή για εμάς, αλλά μας έλεγαν ψέματα για εκατοντάδες χρόνια", έχει υποστηρίξει, καταλήγοντας πως η 'αποτοξίνωση' στην οποία υποβάλλει το κορμί του ωφέλησε το καρδιαγγειακό σύστημα έτσι ώστε να αποδίδει εξαιρετικά στους υψηλούς παλμούς εν ώρα δουλειάς.

"Παραμένοντας συνεπής είναι το κλειδί, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η σωστή διατροφή. Όντως δεν είναι εύκολο, όπως θα γνωρίζετε, αλλά πρέπει να προσπαθούμε", συμπλήρωσε στη λεζάντα του video.

Δίχως φυσικά ν' αμελεί το υπόλοιπο πρόγραμμα προπόνησης, στο γυμναστήριο ή εκτός (ποδήλατο, κολύμβηση, πεζοπορία ή σκι). "Θυμηθείτε, η γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες που σε ωθούν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με θετική ενέργεια, οπότε αν είστε σαν εμένα και δυσκολεύεστε με την ψυχική υγεία, η προπόνηση είναι ένας σπουδαίος παίκτης στην ενίσχυση της θετικότητας", κατέληξε ο Χάμιλτον στο δρόμο για μια μόνιμη σύναψη συμμαχίας με τον Λιούις.

Keywords
Τυχαία Θέματα