Ναδάλ: “Λάθος να χαθεί το best of five φορμάτ στα Slams”

O Ραφαέλ Ναδάλ περνά μία από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή του μετά την κατάκτηση του 19ου Grand Slam της καριέρας του ενώ προετοιμάζεται για το γάμο του ενώ τέθηκε κατά του σκεπτικού της αλλαγής των συνολικών αριθμών σετ στα Slams.

Ευτυχισμένες στιγμές περνά, το δίχως άλλο, από την προηγούμενη Κυριακή και μετά ο Ράφα Ναδάλ.

Ο 33χρονος Ισπανός τενίστας κατέκτησε τον τέταρτο US Open

τίτλο της καριέρας του και 19ο συνολικά μετά τον απίστευτο τελικό κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά μετράμε πλέον αντίστροφα για το γάμο του με την αγαπημένη του Φρανσίσκα Περέγιο αφού πρώτα ολοκληρώσει την προγραμματισμένη συμμετοχή του στο Laver Cup το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-22 Σεπτεμβρίου).

Πιστός στη συνήθεια του να μην βλέπει θετικά τις πολλές αλλαγές στους κανονισμούς του τουρ, ο Ράφα είναι ξεκάθαρος στο ότι το best of five φορμάτ των Slams δεν πρέπει να αλλάξει.

“Θα πρέπει να δούμε τι ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο. Και νομίζω ότι ο τελικός της Κυριακής κόντρα στον Μεντβέντεφ άρεσε πολύ στον κόσμο και ήταν best of five.

Δεν είμαι γενικά εναντίον όλων των αλλαγών αλλά θα χαθεί η μαγεία των επικών αγώνων. Ο κόσμος, στο τέλος της σεζόν και τα επόμενα χρόνια, αυτά τα ματς θυμάται. Θα είναι λάθος να την χάσουμε”, ανέφερε ο Ράφα.

Με συμπαίκτη πλέον τον Ρότζερ Φέντερερ θα συνδράμει στις προσπάθειες της Ευρώπης να διατηρήσει για τρίτη σερί χρονιά τα σκήπτρα της στο Laver Cup εις βάρος του Κόσμου σε λίγες μέρες στη Γενεύη.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ναδάλ: “Λάθος να χαθεί το best of five φορμάτ στα Slams” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα