Ναδάλ: “Ήμουν συνέχεια σε αμυντική θέση”

Ο Ράφαελ Ναδάλ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για την πρεμιέρα του ATP Finals και η ήττα ήρθε φυσιολογικά από τον πιο έτοιμο και δυνατό Τέιλορ Φριτς.

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού το τελευταίο 5μηνο και η φυσιολογική κούραση μετά από μια ακόμη απαιτητική χρονιά με θρυλικές επιτυχίες αλλά και προβλήματα τραυματισμού, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή στο παιχνίδι του 36χρονου από τη Μαγιόρκα.

Έτσι, ο Τέιλορ Φριτς που ήταν πολύ σταθερός από τη βασική γραμμή και είχε σε μεγάλη βραδιά το σερβίς του, έφτασε στην τελική επικράτηση

με 7-6(3), 6-1 και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

“Είναι θέμα χρόνου. Στο τένις και γενικά στον αθλητισμό, είναι θέμα χρόνου. Είχα λιγότερο χρόνο από τον Τέιλορ για να κάνω αυτό που ήθελα στη μπάλα. Ένιωσα ότι όλα πηγαίνουν πολύ γρήγορα. Όταν αυτό συμβαίνει, νιώθεις νευρικότητα και δεν έχεις το χρόνο να παίξεις το χτύπημα που θες.

“Στους περισσότερους πόντους στο ματς, ήμουν σε αμυντική θέση κι αυτός έπαιζε επίθεση. Αυτό συνέβη. Αλλά κάθε φορά που επιστρέφω από τραυματισμό, είναι φυσιολογικό αυτό όταν αντιμετωπίζεις τοπ αντιπάλους από την πρώτη μέρα. Αυτό συμβαίνει όταν επιστρέφεις και παίζεις σε Masters ή ATP Finals” είπε ο Ναδάλ αμέσως μετά την οδυνηρή πρεμιέρα στο Τορίνο.

Το format της διοργάνωσης, δίνει την ευκαιρία στον Ράφα να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, αντιμετωπίζοντας την Τρίτη τον άλλο ηττημένο της πρεμιέρας, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

“Ο ηττημένος λογικά θα αποκλειστεί. Πρέπει να δεχτώ ότι χρειάζεται να τα πάω καλύτερα. Ελπίζω να είμαι έτοιμος να το καταφέρω. Ο Φίλιξ τελείωσε τη σεζόν παίζοντας απίστευτα, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα τουρνουά και παίζει πολύ καλά. Είναι μια ακόμη μεγάλη πρόκληση για μένα” είπε ο Ισπανός.

Ο Ναδάλ ο οποίος θέλει μόνο νίκες και τον τίτλο στη συνέχεια για να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο1, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Τέιλορ Φριτς.

“Ο Τέιλορ έπαιξε πολύ καλά. Δεν ήμουν σε θέση να διαχειριστώ τη δύναμή του. Σε αυτή την επιφάνεια πρέπει να παίξεις πολύ καλά. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς την τακτική. Όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Όταν κάποιος σερβίρει όπως σέρβιρε ο Φριτς, είσαι συνέχεια σε πίεση. Απλά έπαιξε πολύ καλά. Έγω δεν ήμουν αρκετά καλός”

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Ναδάλ: “Ήμουν συνέχεια σε αμυντική θέση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα