Ναδάλ: Η νέα γενιά εμπόδιο για το 6ο στη Μαδρίτη

12:51 1/5/2021 - Πηγή: Tennis24

Όταν μιλάμε για χώμα, ένα όνομα μας έρχεται πρώτο στο μυαλό. Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς της κόκκινης επιφάνειας, έχοντας χτίσει ένα μύθο και ρεκόρ που δεν πρόκειται να ξεπεραστούν από κανέναν άλλον στο μέλλον.

Ο κάτοχος 13 Grand Slam τίτλων στο Γαλλικό Όπεν, θα ξεκινήσει από εβδομάδα τις υποχρεώσεις του στο Madrid Open της πατρίδας του, με στόχο τον 6ο τίτλο του στο Caja Magica.

Η κλήρωση του ATP Masters 1000 της

Ισπανικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με την οποία, ο Ράφα Ναδάλ πιθανότατα θα τα βάλει με τη νέα γενιά, στην προσπάθεια που θα κάνει για έναν ακόμη τίτλο στη Μαδρίτη.

Στο 2ο γύρο, ο top seed του ταμπλό θα περιμένει το νικητή του αγώνα Αλκαράζ-Μαναρινό, με τους Ισπανούς να ονειρεύονται έναν ονειρεμένο εμφύλιο ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον του Ισπανικού τένις.

Στη φάση των “16”, ο 34χρονος Ισπανός ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο εκπρόσωπο της NextGen, Γιάνικ Σίνερ ο οποίος απολαμβάνει το career high Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ δεν υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει ότι σύντομα θα ανήκει στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που είναι ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς, βάση seed είναι ο πιθανότερος αντίπαλος του Ναδάλ στα προημιτελικά της Μαδρίτης ενώ οι Ντόμινικ Τιμ και Αντρέι Ρούμπλεφ είναι επίσης στο πάνω μέρος του ταμπλό και ελπίζουν να επιβεβαιώσουν το ραντεβού με τον Ράφα στα ημιτελικά.

Παρά την κυριαρχία του στο χώμα, ο Ναδάλ δυσκολεύεται παραδοσιακά στο Masters της Μαδρίτης και ο λόγος είναι η διαφορετική ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει η μπάλα στα courts του Caja Magica, λόγω του υψομέτρου.

Από τους έξι τίτλους που έχει ο Ισπανός στο τουρνουά της πατρίδας του, οι πέντε είναι στο χώμα και ο ένας (2005) όταν η διοργάνωση διεξαγόταν σε indoor hard court.

MADRID OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Ναδάλ: Η νέα γενιά εμπόδιο για το 6ο στη Μαδρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα