Μουράτογλου: “Ο πόλεμος δεν θα επηρεάσει το παιχνίδι του Μεντβέντεφ” (vid)

21:14 8/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο κορυφαίος προπονητής τένις Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση που έχουν κρατήσει οι Ρώσοι παίκτες του τουρ απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ και η Αναστασία Παβλουτσένκοβα τάχθηκαν με δημόσιες δηλώσεις τους τις προηγούμενες μέρες κατά της Ρωσικής εισβολής ζητώντας ειρήνη.

“Οι Ρώσοι αθλητές, παίρνοντας θέση ενάντια στον πόλεμο, κατά κάποιο τρόπο πάνε ενάντια στις αποφάσεις της ρωσικής κυβέρνησης. Έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ήδη κάνοντας κάτι τέτοιο.

Επομένως, πρέπει επίσης να απονείμουμε

φόρο τιμής και σεβασμού στο θάρρος που έχουν λέγοντας πράγματα δημόσια – κάτι που νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν. Αλλά πρέπει να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στη χώρα τους.

Δεν νομίζω ότι ο Νταντίλ θα επηρεαστεί τενιστικά από το γεγονός ότι υπάρχει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πιστεύω ότι από προσωπική ή συναισθηματική πλευρά μπορεί να είναι επηρεασμένος αλλά δεν θεωρώ ότι θα κλονίσει το επίπεδο παιχνιδιού του. Ο πραγματικός κίνδυνος θα υπάρξει αν η ITF, η ATP και η WTA αποφασίσουν να αποκλείσουν τους Ρώσους παίκτες από το τουρ , κάτι που θα το έβρισκα πραγματικά πολύ άδικο.

Ειδικά τους παίκτες που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα το γεγονός ότι είναι 100% κατά του πολέμου. Επομένως, γιατί να καταδικαστούν για αυτό που η χώρα τους αποφάσισε να κάνει;” ήταν τα λόγια του Γάλλου προπονητή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE COACH (@patrickmouratoglou)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μουράτογλου: “Ο πόλεμος δεν θα επηρεάσει το παιχνίδι του Μεντβέντεφ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα