“Μου έλειψε πολύ το τένις”

Ο Άντι Μάρεϊ παραχώρησε συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του Queen’s Championship στο Λονδίνο, μιλώντας για όλα όσα πέρασε κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του, την θέλησή του να επιστρέψει στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και την πρεμιέρα του στο τουρνουά κόντρα στον Νικ Κύργιο…

Πέρασαν 11(!) μήνες από την τελευταία φορά που είδαμε τον Άντι Μάρεϊ να αγωνίζεται σε επίσημο αγώνα. Ο Βερτανός πέρασε τα πάνδεινα για να επιστρέψει στην δράση και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Queen’s την Τρίτη, κόντρα στον Νικ

Κύργιο.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη του 500αριου τουρνουά στο γρασίδι, μίλησε για όλους και για όλα, αναλύοντας την κατάσταση που βιώνει την δεδομένη χρονική περίοδο και τι στοχεύει να κάνει στο προσεχές μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πέρασα δύσκολα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Πονάω ακόμη, αλλά νομίζω πως μπορώ να αντεπεξέλθω και να παίξω σε καλό επίπεδο. Έχω πρόβλημα με το ισχίο μου τα τελευταία οκτώ χρόνια. Βλέπω έναν ειδικό γιατρό στην Αυστραλία για το συγκεκριμένο πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είμαι σε τέλεια κατάσταση, όμως θέλω να επανέλθω στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκομαι, όντας ανταγωνιστικός στο Tour. Αυτό ελπίζω να αρχίσω να κάνω από το Queen’s.

Πάντως, όταν δεν παίζεις για τόσο πολύ καιρό τένις, δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αισθανθείς στο court σε επίσημο ματς. Η αποθεραπεία μου ήταν δύσκολη. Υπήρξαν περίοδοι που ένιωθα καλά, αλλά το σώμα μου δεν μπορούσε να με ακολουθήσει.

Κάθε οργανισμός αντιδρά ξεχωριστά σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις. Αν θες πάντως να βελτιωθείς πραγματικά πρέπει να είσαι τυχερός και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις στα σωστά χρονικά σημεία.

Εγώ προσωπικά αποφάσισα να μην βιαστώ να επιστρέψω. Ήθελα να ηρεμήσω και να περιμένω την κατάλληλη στιγμή για επιστροφή. Αυτό, γιατί όταν είχα επιστρέψει αρχικά στα courts, δεν ένιωθα καλά με το σώμα μου. Ήταν σαν να μου μίλησε το σώμα μου και μου είπε:” Σταμάτα, πρέπει να περιμένεις”.

Όσον αφορά την πρεμιέρα μου κόντρα στον Κύργιο, είναι πραγματικά ένα πολύ δύσκολο ματς. Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στο γρασίδι και αυτήν την στιγμή έχει το μυαλό του στο να με κερδίσει για πρώτη φορά.

Μπορεί να παίξει εξαιρετικά κάθε χτύπημα, κάθε σερβίς. Δεν θα υπάρξουν πολλά μεγάλα ράλι, αλλά αυτό μπορεί να με ευνοήσει κιόλας γιατί δεν είμαι σε αγωνιστικό ρυθμό. Μου έλειψε να παίζω τένις, μου έλειψε να είμαι ανταγωνιστικός.

Προσπάθησα να κάνω την αποθεραπεία μου σωστή. Άκουσα τους γιατρούς μου, άκουσα την ομάδα μου και ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Έχω μηδενικές προσδοκίες από την παρουσία μου στο Queen’s. Θα χρειαστώ χρόνο αλλά θέλω πολύ να επιστρέψω στην κορυφή.

Δεν έπαιξα επίσημο αγώνα για 11 μήνες. Δεν ξέρω πως θα αισθανθώ στο γήπεδο κόντρα στον Νικ. Πρέπει επίσης να είμαι έξυπνος με το καλεντάρι μου και να προγραμματίσω σωστά τα πράγματα που θέλω να κάνω”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Μου έλειψε πολύ το τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα