Μόντε Κάρλο: Ώρα ημιτελικών στο Μονακό

Ένας πρώην φιναλίστ και τρεις…ρούκι συμπληρώνουν το παζλ των ημιτελικών του φετινού Rolex Monte Carlo Masters, το οποίο ό,τι και για γίνει θα έχει νέο πρωταθλητή την Κυριακή του Πάσχα, καθώς κανείς από τους τέσσερις υποψήφιους κατόχους του τίτλου, δεν έχει σηκώσει το τρόπαιο στο Μονακό

Μάλιστα ο μέσος όρος των τεσσάρων ημιφιναλίστ είναι κάτω των 25 ετών κάτι που είχε να συμβεί από το 2009

με τους Νόβακ Τζόκοβιτς (21), Άντι Μάρεϊ (21), Ράφα Ναδάλ (22) και Σταν Βαβρίνκα (24). 

Την αρχή θα κάνουν ο φιναλίστ του 2021 Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Τέιλορ Φριτς σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 14:30 GR. 

O Φριτς προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 4-2, όμως το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτό το ματσάρισμα είναι ότι και οι τέσσερις νίκες του Αμερικανού είναι σε 1000άρια τουρνουά, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν σε χωμάτινη επιφάνεια. 

Πιο αναλυτικά ο Φριτς έχει κερδίσει τον Ρούμπλεφ δύο φορές στο Indian Wells (2018, 2022), μια στο indoor 1000άρι στο Παρίσι (2021), ενώ η τελευταία που είναι και η πιο πρόσφατη μονομαχία τους ήταν στο Σινσινάτι (2022).

Ο Αμερικανός, που κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά σημείωσε την πρώτη νίκη καριέρας κόντρα σε παίκτη πρώτης 5άδας σε χωμάτινη επιφάνεια, θέλει να γίνει ο 7ος Αμερικανός (στην εποχή των όπεν) που φτάνει στον τελικό του Μόντε Κάρλο. Τελευταίος Αμερικάνος που το κατάφερε ήταν ο Άαρον Κρίκσταϊν το 1992. 

Παράλληλα αν ο Φριτς καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό θα ανέβει ακόμα περισσότερο στο Race φτάνοντας στην 5η θέση ρίχνοντας τον Έλληνα τενίστα στο Νο6. 

Ο Ρούμπλεφ από την πλευρά του στοχεύει στον 2ο τελικό φέτος μετά από εκείνον στο Ντουμπάι τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά να επιστρέψει στον τελικό του Μόντε Κάρλο μετά από δύο χρόνια όπου είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Για τον Ρώσο αυτός είναι ο 5ος ημιτελικός σε ATP Masters 1000 και ο πρώτος μετά από Indian Wells του 2022, όπου είχε ηττηθεί από τον σημερινό του αντίπαλο, Τέιλορ Φριτς. 

Αμέσως μετά από τον πρώτο χρονικά ημιτελικό θα ακολουθήσει (περίπου στις 16:30 GR) η αναμέτρηση του Γιάνικ Σίνερ με τον Χόλγκερ Ρούνε που θα διεκδικήσουν την πρώτη παρουσία του σε τελικό του Rolex Monte Carlo Open. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση με την πρώτη να είναι και πάλι σε ημιτελικό, στο indoor τουρνουά της Σόφιας (2022) με τον Ιταλό ωστόσο να εγκαταλείπει στο τέλος του decider set λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. 

Ο Σίνερ, ο οποίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν (24-5) θα παίξει στον 5ο ημιτελικό φέτος από τα 7 συνολικά τουρνουά που έχει αγωνιστεί, ενώ με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην εποχή των όπεν που κατάφερε να παίξει στην ημιτελική φάση σε Indian Wells, Miami Open και Rolex Monte Carlo Masters την ίδια χρονιά, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ. 

Ο Ρούνε από την πλευρά του θα συμμετάσχει στον 2ο ημιτελικό καριέρας σε Masters 1000, μετά το indoor 1000άρι στο Παρίσι (2022). Ο 19χρονος είναι ο μοναδικός παίκτης στο φετινό τουρνουά που δεν έχει ακόμα παραχωρήσει set, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα break σε σύνολο 19 service-game με το ποσοστό του να είναι στο 95%.

Ημιτελικά 

Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 

Court Rainier III

12:30 Κράβιτς/Πουτζ (Γερμανία) – Αρνεόντο/Βάισμπορν (Αυστρία)14:30 Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) – Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ)16:30 Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) – Χόλγκερ Ρούνε (Δανία)18:30 Μαρτάν (Γαλλία)/Μις (Γερμανία) – Ντόντιγκ (Κροατία)/Κράιτσεκ (ΗΠΑ)

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Ώρα ημιτελικών στο Μονακό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα