Μεντβέντεφ για Τζόκοβιτς: “Είναι καταπληκτικός σε κάθε επιφάνεια”

21:21 9/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ρωτήθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Ρώμη, ενόψει της πρεμιέρας του στο τελευταίο 1000άρι πριν το Roland Garros. Ο No4 του κόσμου είπε πως η διαχρονική κυριαρχία του Ναδάλ στο χώμα έχει επισκιάσει το πόσο καλός είναι ο Νόλε εδώ, αλλά είπε πως είναι καταπληκτικός παίκτης σε κάθε επιφάνεια.

-Είναι γνωστό ότι κάποιοι παίκτες λείπουν από το τουρνουά, αλλά ένας που δε λείπει είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Πόσο

καλός παίκτης είναι στο χώμα; Πιστεύεις ότι έχει ξεχαστεί κάπως το πόσο καλός είναι στο χώμα, λόγω της διαχρονικής κυριαρχίας του Ράφα;

“Σίγουρα. Όταν έχουμε τον Ράφα στην ίδια γενιά να κερδίζει 14 Roland Garros, άλλα 10 στη Ρώμη, δε θυμάμαι καν τον ακριβή αριθμό, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον στο επίπεδό του στο χώμα. Όμως ο Νόβακ, είναι καταπληκτικός σε όλες τις επιφάνειες.

Ίσως λόγω του Ράφα στο χώμα έχει λίγο λιγότερους τίτλους από αυτούς που θα μπορούσε να έχει. Το αντίστοιχο ισχύει και για τον Ράφα. Αν δεν υπήρχε ο Νόβακ στο χόρτο και στο χορτάρι, ίσως ο Ράφα να είχε περισσότερους τίτλους εκεί.

Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης σε κάθε επιφάνεια. Νομίζω ότι στο παιχνίδι του ταιριάζει περισσότερο στο χόρτο και στη σκληρή επιφάνεια. Εκεί βρίσκω τον Νόβακ καταπληκτικό. Ίσως στο χώμα το παιχνίδι του μπορεί να είναι λίγο πιο ευάλωτο.

Παρόλα αυτά έχει κερδίσει 3 Roland Garros, το Μόντε Κάρλο δύο φορές, τη Ρώμη ίσως τρεις ή τέσσερις. Είναι καταπληκτικό. Γι’ αυτό ο Νόβακ είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο.”

Ο Μεντβέντεφ έχει bye στον 1ο γύρο, και θα ξεκινήσει την πορεία του στην Ιταλία κόντρα σ’ έναν εκ των Τζακ Ντρέιπερ και Μπόρνα Τσόριτς. Είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει στο ματς της 8άδας στη Μαδρίτη απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα, και θέλει να δείξει πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

The post Μεντβέντεφ για Τζόκοβιτς: “Είναι καταπληκτικός σε κάθε επιφάνεια” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα