H Γκοφ απειλεί ξανά την Σαμπαλένκα για το Νο2

13:57 9/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Για δεύτερο σερί τουρνουά η Κόρι Γκοφ πιέζει την Αρίνα Σαμπαλένκα για το Νο2 του κόσμου μετά το τέλος της Ρώμης. Την περασμένη εβδομάδα, στη Μαδρίτη, η Σαμπαλένκα κατάφερε να κρατηθεί στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης φτάνοντας στον τελικό. Αυτή τη στιγμή διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα 185 πόντων (7.498-7.313) έναντι της Αμερικανίδας. 

Σε αντίθεση με τη Μαδρίτη, στη Ρώμη η Σαμπαλένκα απειλείται μόνο από την Γκοφ, καθώς η Έλενα Ριμπάκινα ως κάτοχος του τίτλου δεν μπορεί να

προσπεράσει καμία από τις δύο, αφού ούτε η Σαμπαλένκα, ούτε η Γκοφ, έχουν να υπερασπιστούν πολλούς πόντους. 

Πέρσι η Σαμπαλένκα ηττήθηκε στην πρεμιέρα της από την Σοφία Κένιν, ενώ η Γκοφ αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Μαρί Μπόσκοβα. 

Η Γκοφ φέτος θα πρέπει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά για να διεκδικήσει το Νο2. Αν το κάνει η Σαμαλένκα θα πρέπει να χάσει πριν από τα προημιτελικά, για να καταφέρει η Αμερικανίδα να φτάσει στο Νο2 μετά το τέλος της Ρώμης σημειώνοντας νέο career-high. 

Σε περίπτωση που η Σαμπαλένκα φτάσει σε προημιτελικά ή ημιτελικά, τότε η Γκοφ θα μπορέσει να την προσπεράσει μόνο αν φτάσει στον τελικό κι αν η Σαμπαλένκα φτάσει μέχρι τον τελικό η Γκοφ θα πρέπει να την κερδίσει (είναι στο αντίθετο μισό του ταμπλό) για να ανέβει στο Νο2

H Αμερικανίδα θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στη Ρώμη παίζοντας στον 2ο γύρο κόντρα στην Πολωνή Μαγκνταλένα Φρεχ, ενώ η Σαμπαλένκα θα αγωνιστεί κόντρα στη νικήτρια από την αναμέτρηση της Κινέζας Γιαφάν Γουάνγκ με την Αμερικανίδα Κέιτ Βόλινετς. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post H Γκοφ απειλεί ξανά την Σαμπαλένκα για το Νο2 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα