Μέλτσερ: Αποχαιρέτησε το τένις στη Βιέννη (vid)

Ο Γιούργκεν Μέλτσερ είπε “αντίο” στο τένις, μετά από την ήττα στο διπλό, για τον 1ο γύρο του όπεν της Βιέννης, αποχαιρετώντας το άθλημα που υπηρέτησε σε επαγγελματικό επίπεδο για 22 χρόνια στην πόλη που γεννήθηκε, στην πόλη από την οποία ξεκίνησαν όλα…

Από τους πιο συμπαθείς παίκτες του Tour, αλλά και από τους πλέον ανταγωνιστικούς, ο Μέλτσερ αποσύρεται από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει 5 τίτλους (σε 13 τελικούς) στο μονό, ωστόσο τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις έκανε στα διπλά

(ανδρών, μικτό), κατακτώντας συνολικά 3 Grand Slams, αλλά και 17 τίτλους.

Ο πρώτος του τίτλος στο απλό, ήταν στη Ρουμανία το 2006, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο στη γενέτειρα του, Βιέννη (2009, 2010), ένας ακόμη στο Μέμφις (2012), ενώ ο τελευταίος του ήταν τον Αύγουστο του 2013 στο Winston-Salem. 

Το ταξίδι του στο τένις ολοκληρώθηκε με τον άσο στο match-point των Φιλίπ Πόλασεκ και Τζον Πιρς, ενώ ο ίδιος στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του αποφάσισε να έχει στο πλάι του τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

“Το θεώρησα ως μπόνους να παίξω τον τελευταίο μου αγώνα μέσα στο σπίτι μου”, είπε ο Μέλτσερ. “Το να λέω αντίο σε τουρνουά που γίνεται στην πόλη μου είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Από εδώ ξεκίνησε η καριέρα μου.”

“Πάντα προσπαθούσα να είμαι ένας καλό πρεσβευτής για το άθλημα και να το κάνω όσο το πιο δυνατόν συμπαθητικό. Αυτό που μου άρεσε αυτές τις ημέρες είναι ότι σήμερα υπήρχαν πολλοί θεατές στο γήπεδο σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό σήμαινε πολλά για μένα.”

Η επική ανατροπή κόντρα στον Τζόκοβιτς

Από τις πολλές αναμνήσεις των τελευταίων 22 ετών ο Μέτλσερ κρατάει το επικό παιχνίδι στα προημιτελικά του Roland Garros του 2010, που συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του. 

Μάλιστα ο Αυστριακός παραμένει μέχρι και σήμερα ο μοναδικός παίκτης που κατάφερε να γυρίσει παιχνίδι κόντρα στον Τζόκοβιτς από 0-2 sets! 

“Θα θυμάμαι πάντα τον αγώνα μου με τον Τζόκοβιτς, όπως και τους δύο τίτλους που κέρδισα στη Βιέννη, όπως και τα Grand Slams στο διπλό. Όταν έρχεται η στιγμή να αποσυρθείς σκέφτεσαι όλες αυτές τις ιστορίες και χαμογελάς.”

“Δεν σκέφτομαι τόσο πολύ τις νίκες, αλλά όλο το ταξίδι στο Tour και τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθα πιο κοντά. Αυτά στην πραγματικότητα τα πράγματα που θα μου λείψουν περισσότερο.”

Ο 40χρονος πλέον αριστερόχειρας, αλλά μόνο στο τένις καθώς στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι δεξιόχειρας, κάτι που θυμίζει λίγο την περίπτωση του Ράφα Ναδάλ, έμεινε για 17 εβδομάδες στο Top 10 φτάνοντας μέχρι το Νο8 (Απρίλιος του 2011), ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας ρεκόρ νικών 350-334 (μονό) και 375-296 (διπλό). 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μέλτσερ: Αποχαιρέτησε το τένις στη Βιέννη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα