Μεγάλη νίκη για Παύλου και πρόκριση στις “16”

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Δήμητρας Παύλου συνεχίζονται στο τουρνουά των 15.000$ της Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 7-5, 1-6, 6-2 της 28χρονης Ρουμάνας και Νο621 του κόσμου, Έλενα Τεοντόρα Κάνταρ παίρνοντας την πρόκριση στη φάση των “16” και φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες στο τουρνουά. 

Η 17χρονη και Νο1278 στον κόσμου κέρδισε μια αρκετά πιο έμπειρη τενίστρια, η οποία μάλιστα προερχόταν από την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη εβδομάδα

στο ίδιο τουρνουά. 

Μπορεί τα ποσοστά της στο service να υποχώρησαν σε σχέση με την εξαιρετική της επίδοση στον 3ο προκριματικό γύρο, ωστόσο η Παύλου κατάφερε να “σβήσει” 7/11 break-points της Ρουμάνας και Νο6 του ταμπλό, αλλά κυρίως να κατακτήσει το δραματικό 1ο set το οποίο αποτέλεσε “κλειδί” για τη συνέχεια. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παύλου βρέθηκε πίσω με 3-1 και 4-2 στο 1ο set, όμως κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 7-5 κερδίζοντας τα 5 από τα τελευταία 6 games του set

H Κάνταρ πίεσε από την αρχή το service της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία χρειάστηκε να σβήσει break-point για να κατακτήσει το 1ο game (1-0), ωστόσο η Ρουμάνα ότι δεν κατάφερε να το κάνει σε εκείνο το σημείο το έκανε λίγο αργότερα παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 χάρη σε ένα σερί πόντων 8-1. 

Η Παύλου προσπάθησε να πάρει πίσω το χαμένο της service, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το τριπλό break-point (0/40) με την Κάνταρ να φτάνει σε ένα μεγάλο hold (4-2).  Η Παύλου μείωσε σε 4-3 με εύκολο κράτημα, ενώ στη συνέχεια έφτασε και σε break ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Στο 11ο game ήταν η σειρά της Ελληνίδας τενίστριας να σβήσει 2 break-points της Κάνταρ παίρνοντας προβάδισμα με 6-5 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break να κατακτήσει το πολύ κρίσιμο 1ο set με 7-5. 

Στο 2ο σκέλος 2 γρήγορα break της Κάνταρ έβαλαν ουσιαστικά τέλος στο set με την Παύλου να προηγείται με 1-0, αλλά από εκεί και πέρα να χάνει 6 σερί games με την Ρουμάνα να ισοφαρίζει σε 1-1. 

Ωστόσο στο decider set η Παύλου ήταν καταιγιστική, απαντώντας περίπου με τον ίδιο τρόπο στην 28χρονη, με την Ελληνίδα τενίστρια να παίρνει προβάδισμα με 4-1 και 5-1 βάζοντας τέλος στην υπόθεση πρόκριση στον επόμενο γύρο. 

Στον επόμενο γύρο η Παύλου έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς θα βρεθεί απέναντι στην 20χρονη Ρωσίδα και Νο532 του κόσμου Μαρία Τκάτσεβα, η οποία στα τρία τελευταία τουρνουά που έχει συμμετάσχει μετράει δύο παρουσίες σε τελικούς (ένας τίτλος) και μια παρουσία σε ημιτελικά, την περασμένη εβδομάδα όπου ηττήθηκε από την Κάνταρ. 

Η Ρωσίδα έκανε επίδειξη δύναμης στον 1ο γύρο επικρατώντας της 22χρονης Ιταλίδας Σουζάνα Τζιοβανάρντι με 6-0, 6-1 σε ένα παιχνίδι που κράτησε λιγότερο από μια ώρα (59 λεπτά). 

Την Τετάρτη (23/3) αγωνίστηκε και η Μάρθα Ματούλα, η οποία ηττήθηκε δύσκολα από την Γιαπωνέζα Ράμου Ουέντα με 6-4, 7-6(7) μετά από περίπου 2 ώρες. 

Η Ματούλα συνεχίζει να αγωνίζεται στο τουρνουά καθώς μαζί με την Ρουμάνα Καρόλα Πατρίτσια Μπεζεράνου πέρασαν στα προημιτελικά επικρατώντας των Αιγύπτιων Χάλα Φουάντ και Μέρνα Ρεφάατ με 6-2, 6-2. 

Στις “8” θα αντιμετωπίσουν τις Κινέζες Φανγκτσού Λιού και Γιεξίν Μα για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ITF 15.000$ SINGLES DRAW EGYPT WOMEN’S FUTURE QUALS | DOUBLES DRAW

The post Μεγάλη νίκη για Παύλου και πρόκριση στις “16” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα