Με Ράφα και Μαρία το σημερινό μενού

10:13 3/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Στο όχι και τόσο αγαπημένο του χορτάρι, θα επιστρέψει σήμερα για τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο γρασίδι, ο πρόσφατος θριαμβευτής του Γαλλικού Όπεν, Ράφαελ Ναδάλ. Πρεμιέρα και για Μαρία Σάκκαρη

Δεύτερη ημέρα στο Wimbledon και στο κεντρικό court του All England Club θα αγωνιστούν τα δύο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ATP και WTA!

Ο Ράφαελ

Ναδάλ, λίγες εβδομάδες μετά το Undecima στο Παρίσι και με μόλις δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας στο χορτάρι, θα πραγματοποιήσει την 13η συμμετοχή του στο ιστορικό Championships, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει δύο φορές τον τίτλο (2008, 2010) σε πέντε συμμετοχές στον τελικό!

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Ντούντι Σέλα στο δεύτερο προγραμματισμένο ματς του Center Court (περίπου στις 17:00GR), με τον 32χρονο Ισπανό να μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον 33χρονο, Νο127 στον κόσμο, Ισραηλινό.

Στο Court 1 λίγο αργότερα, το φετινό του ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αντιμετωπίζοντας έναν τενίστα που έχει εντυπωσιάσει φέτος στο tour. Ο λόγος για τον Τένις Σάντγκρεν, quarterfinalist του Australian Open και Νο57 στον κόσμο.

Στο Court 2 θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της ημέρας, εκεί όπου ο Ντόμινικ Τιμ θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός σπεσιαλίστα στο χορτάρι, όπως είναι ο Μάρκος Παγδατής.

Μπορεί ο 33χρονος Κύπριος, πρώην ημιφιναλίστ (2006) στο Wimbledon, να μην πείθει τελευταία με τις εμφανίσεις του, ωστόσο η ποιότητά του στην πράσινη επιφάνεια είναι δεδομένη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον χαρισματικό Αυστριακό.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ απένταντι στον Αυστραλό, Τζέιμς Ντάκγουορθ που λατρεύει να παίζει στο χόρτο.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη που πέρυσι έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο του Wimbledon, θα αντιμετωπίσει στο Court 9 (περίπου στις 17:30GR) την πολύ επικίνδυνη και ανερχόμενη Σοφία Κένιν η οποία θα παίξει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Championships.

H Μαρία, Νο37 στον κόσμο, έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς που έπαιξε στα τουρνουά προετοιμασίας (Γκέργκες-Μπέρμιγχαμ, Κουζνέτσοβα-Ίστμπουρν) σε αντίθεση με την 19χρονη Αμερικανίδα, Νο76 στην WTA που έπαιξε ένα τουρνουά και έφτασε στα ημιτελικά του Mallorca Open.

Στο κεντρικό court θα αγωνιστούν δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (15:00GR) αντιμετωπίζοντας τη γηπεδούχο, Ναόμι Μπρόντι ενώ λίγο αργότερα 19:00GR η πρωταθλήτρια του Γαλλικού Όπεν, Σιμόνα Χάλεπ θα παίξει με την Κουρούμι Νάρα από την Ιαπωνία.

Τέλος, η Μαρία Σαράποβα θα αγωνιστεί απέναντι στη συμπατριώτισσά της, Βιτάλια Ντιατσένκο στο Court 2 (19:30GR).


Αναλυτικά η δράση στα τρία κεντρικά κορτ:

Center Court (ώρα έναρξης 15:00 GR)
Muguruza (Spain) vs Broady (Great Britain)
Nadal (Spain) vs Sela (Israel)
Halep (Romania) vs Nara (Japan)

Court 1 (ώρα έναρξης 15:00 GR)
Edmund (Great Britain) vs Bolt (Australia)
Kvitova (Czech Republic) vs Sashnovich (Belarus)
Djokovic (Serbia) vs Sandgren (USA)

Court 2 (ώρα έναρξης 13:30 GR)
Konta (Great Britain) vs Vichlyantseva (Russia)
A. Zverev (Germany) vs Duckworth (Australia)
Thiem (Austria) vs Baghdatis (Cyprus)
Sharapova (Russia) vs Diatchenko (Russia)

WIMBLEDON MEN’S DRAWWIMBLEDON WOMEN’S DRAW – OOP (-2h)

The post Με Ράφα και Μαρία το σημερινό μενού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα