Μάρει: “Δεν ήταν σωστό ότι έγινε στο Adria Tour”

Ο Άντι Μάρει που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ήταν ένας από τους προσκεκλημένους του Νόβακ Τζόκοβιτς στα live chat που έκανε ο Σέρβος μέσω instagram, τοποθετήθηκε στο μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών μετά πολλά κρούσματα κορονοϊού σε τοπ παίκτες που πήραν μέρος στο Adria Tour.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδέχθηκε

ότι όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού tour δεν ήταν στο πλαίσιο της υπεύθυνης στάσης που πρέπει να τηρούν όλοι οι μεγάλοι αθλητές, προκειμένου να δίνουν το καλό παράδειγμα στους άλλους και να περιορίσουν τη μετάδοση της πανδημίας.

Μάλιστα, ο Σκωτσέζος πιστεύει ότι οι τοπ τενίστες πρέπει να προστατεύουν το άθλημα και να μην ρισκάρουν να πληγεί η αξιοπιστία του.

“Πάντα έχω καλές σχέσεις με τον Νόβακ. Αυτό που έγινε, δεν ήταν καλό. Όταν διανύουμε μια τέτοια περίοδο, είναι σημαντικό οι τοπ αθλητές να παίρνουν πολύ σοβαρά την κατάσταση και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρει.

Η αλήθεια είναι ότι το social distancing πήγε περίπατο κατά τη διάρκεια του Adria Tour. Τα γήπεδα στην 1η φάση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, ήταν ασφυκτικά γεμάτα ενώ οι παίκτες πολλές φορές ήρθαν σε στενή επαφή με το κοινό.

Παράλληλα, μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε και η νυχτερινή έξοδο των Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Ντιμιτρόφ στο Βελιγράδι όπου χόρευαν χωρίς μπλούζες σε και απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον.

Μετά το τέλος των αγώνων, δεν έλειπαν ούτε οι χειραψίες και οι αγκαλιές.

“Όπως, όταν κάνω θεραπεία με τον φυσιοθεραπευτή μου, φοράμε μάσκες για να μειώσουμε τον κίνδυνο. Ελπίζω να μάθουμε από αυτό που έγινε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν επιστρέψει το tour γιατί αν έχουμε κρούσματα κάθε εβδομάδα, δεν θα γίνει η επιστροφή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε τα πράγματα σωστά.

“Οι χώρες, προφανώς, έχουν διαφορετικούς υγειονομικούς κανόνες όμως όταν πραγματοποιείται ένα διεθνές τουρνουά και έρχεται κόσμος από διαφορετικές χώρες, θα πρέπει να τηρούνται κάποια αυστηρά μέτρα και να γίνεται ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση.

“Ελπίζω να μην γίνει τίποτα σοβαρό. Ήταν σαν ένα μάθημα για όλους εμάς. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα” πρόσθεσε ο Μάρει.

The post Μάρει: “Δεν ήταν σωστό ότι έγινε στο Adria Tour” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα