Λιούμπισιτς: “Ο τελικός του 2019 στο Wimbledon πόνεσε πολύ τον Ρότζερ” (vid)

Ο Ιβάν Λιούμπισιτς έγραψε με τη σειρά του τη δική του ιστορία καθώς έμελλε να είναι ο τελευταίος προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ πριν ο Ελβετός αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση

Ο Κροάτης προπονητής σε συνέντευξή του τόνισε ότι ήττα στον τελικό του Wimbledon το 2019 κόντρα στον Τζόκοβιτς ήταν κάτι που πόνεσε πολύ τον Φέντερερ, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη νίκη του ήταν στον τελικό του Australian Open

το 2017 κόντρα στον Ναδάλ έχοντας επιστρέψει μετά από απουσία 6 μηνών λόγω επέμβασης στη μέση. 

“Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια θλιβερή μέρα”, είπε ο Λιούμπισιτς. “Είναι μια μέρα που πρέπει να γιορτάσουμε μια τεράστια καριέρα.. Ναι, το ήξερα εδώ και καιρό. Θέλει να παίξει στο Laver Cup και αποφάσισε να βάλει ένα τέλος μετά από αυτό. Προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός, να το θυμόμαστε όπως τον ξέρουμε, ως παίκτη που κερδίζει.”

Ο Λιούμπισιτς εκτός από προπονητή του Φέντερερ, τον είχε αντιμετωπίσει και ως αντίπαλο στο court. “Θυμάμαι παίξαμε το 2005 ή το 2006. Εμφανιζόταν πάντα με διαφορετική τακτική. Δεν έπαιζε ποτέ δύο σερί παιχνίδι με το ίδιο πλάνο και ήταν αδύνατον να προετοιμαστείς, γιατί δεν ήξερες τι να περιμένεις.”

“Ως προπονητής τον βρήκα λίγο απογοητευμένο. Όταν ανέλαβα δεν είχε κερδίσει Grand Slam για 4 χρόνια. Προσπαθήσαμε να του δώσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να κερδίσει ένα ή περισσότερα Grand Slam. Δεν δουλέψαμε ποτέ πάνω σε ένα συγκεκριμένο χτύπημα, αλλά στο παιχνίδι του γενικότερα. Ωστόσο, η ενέργειά του πάντα με εντυπωσίαζε. Κοιμάται λίγο, αλλά λειτουργεί εξαιρετικά, είναι πραγματικά ένα τέλειο μηχάνημα.”

Όσο για το ποια ήττα ήταν αυτή που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, ο Λιούμπισιτς είπε: “Ο τελικός του Wimbledon το 2019 τον πόνεσε πολύ. Από την άλλη η κατάκτηση του Australian Open το 2017 ήταν ίσως η μεγαλύτερη ικανοποίηση που πήρε ποτέ. Η σεζόν του 2017 ήταν εντυπωσιακή και συνεχίστηκε και το 2018. Ωστόσο, αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν αυτά που σημάδεψαν την καριέρα του.”

Για τον αν θα είχε αποσυρθεί σε περίπτωση που κέρδιζε τον τελικό του 2019 στο Wimbledon, ο Κροάτης ξεκαθάρισε: “Ποτέ δεν έψαξε λόγο για να αποσυρθεί. Θέλει να παίξει ακόμα και τώρα. Αυτό ίσως να μην το έχουν καταλάβει πολλοί. Δεν θεωρώ ότι θα τα παρατούσε αν είχε κατακτήσει το Wimbledon το 2019. Αποχαιρετάει το τένις γιατί το σώμα του του λέει ότι δεν μπορεί να είναι τόσο ανταγωνιστικός όσο θέλει. Πάντα προσπαθούσε να κέρδισε όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά ποτέ δεν έψαξε λόγο για να αποσυρθεί από το τένις.”

The post Λιούμπισιτς: “Ο τελικός του 2019 στο Wimbledon πόνεσε πολύ τον Ρότζερ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα