Κύπρος: Πρεμιέρα με νίκη για Σακελλαρίδη στο 40άρι της Λεμεσού

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη χρειάστηκε 1,5 ώρα για να επικρατήσει της Κύπριας τενίστριας Μαρία Σιοπαχά με 6-4, 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά ITF των 40.000 δολαρίων που πραγματοποιείται στη Λεμεσό αυτό το διάστημα. Με αυτή τη νίκη η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο283 του κόσμου έφτασε τις 46 τη φετινή σεζόν και την 9η σε σκληρή επιφάνεια. 

Η Σακελλαρίδη, η οποία ήταν άκρως αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break (7/9) έσπασε 4 φορές το service της Σιοπαχά στο 1ο set,

με την Κύπρια με τη σειρά της να φτάνει σε 3 breaks. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα 4 πρώτα games οι δύο παίκτριες είχαν από 2 breaks (2-2). 

Το 3ο break για τη Σιοπαχά ήρθε στο 6ο game όπου και πήρε προβάδισμα με 4-2, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο της game στο set με την Σακελλαρίδη να κατακτά τα επόμενα 4 games φτάνοντας στο 6-4 και στο 1-0. 

Στο 2ο set και με την Κύπρια τενίστρια να κερδίζει συνολικά μόλις 8 πόντους από το service της (8/22), η Σακελλαρίδη πήρε προβάδισμα με 3-1 έχοντας σπάσει δύο φορές το service της Σιοπαχά (1-0, 2-1), ενώ ενδιάμεσα είχε δεχθεί ένα από την Κύπρια (1-1). 

Η Σιοπαχά μείωσε σε 3-2, όμως και πάλι ένα ακόμα σερί από την Σακελλαρίδη έδωσε τη νίκη στην Ελληνίδα τενίστρια και την πρόκριση για τη φάση των “16” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την 27χρονη Ρωσίδα και Νο536 του κόσμου Κσένια Λασκούτοβα η οποία επικράτησε στην πρεμιέρα της Ισραηλινής Άλαν Ζακ με 6-4, 6-3.

Σε λίγη ώρα η Σακελλαρίδη μαζί με την ελληνικής καταγωγής Βελγίδα, Σοφία Κοστούλα θα αντιμετωπίσουν στο 1ο γύρο του διπλού, ως Νο1 του ταμπλό, τις Αναστάσια Γκρέτσκινα (Ρωσία) και Άνια Στάνκοβιτς (Σερβία). 

The post Κύπρος: Πρεμιέρα με νίκη για Σακελλαρίδη στο 40άρι της Λεμεσού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα