Κορυφαίος αθλητής για το 2018 ο Νόβακ Τζόκοβιτς – VIDEO

Για 4η φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε το Laureus World Sportsman of the Year

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ναόμι Οσάκα έχουν κυριαρχήσει στα δύο τελευταία Grand Slam, σε Νέα Υόρκη (2018) και Μελβούρνη (2019) ενώ το βράδυ της Δευτέρας έλαμψαν και στα διάσημα αθλητικά βραβεία Laureus Awards.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε Laureus World

Sportsman of the Year ενώ η 20χρονη Γιαπωνέζα πήρε το βραβείο Laureus World Breakthrough of the Year για τη φοβερή της χρονιά πέρυσι.

Είναι η 4η φορά που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κερδίζει το κορυφαίο αθλητικό βραβείο, μετά το 2012, το 2015 και το 2016.

Το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει και πάλι στην κορυφή του παγκοσμίου τένις, με δύο σερί κατακτήσεις Grand Slam (Wimbledon, US Open) ενώ η ήττα του στον τελικό του ATP Finals από τον Σάσα Ζβέρεφ, δεν στάθηκε ικανή να αμαυρώσει το εκπληκτικό comeback που πραγματοποίησε μετά τον τραυματισμού του στον αγκώνα.

“Ένα βραβείο Laureus είναι αυτό που θέλει να κερδίσει κάθε αθλητής. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Το να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους αθλητές σήμερα, δίνει μια ξεχωριστή σημασία σε αυτό το βραβείο. Πέρυσι ήταν μια απίστευτη χρονιά για μένα. Επέστρεψα από τραυματισμό και κέρδισα στο Wimbledon και το US Open. Θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά” είπε ο Νόλε τη στιγμή της βράβευσης.

Με το 4ο βραβείο του Laureus, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε τον Γιουσέιν Μπολτ και βρίσκεται ένα πίσω απ’τον πολυνίκη του θεσμού, Ρότζερ Φέντερερ (2005-08, 2018). Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει κατακτήσει ένα (2011).

Αποκάλυψη της χρονιάς αναδείχθηκε η Ναόμι Οσάκα η οποία κατέκτησε το Αμερικανικό Όπεν το 2018.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thank you @laureussport

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Osaka 大坂なおみ (@naomiosakatennis) στις 18 Φεβ, 2019 στις 11:40 πμ PST

The post Κορυφαίος αθλητής για το 2018 ο Νόβακ Τζόκοβιτς – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα