Κορέτσα για Αλκαράθ: “Θέλει να γίνει Νο1 και θα τα καταφέρει” (vid)

Ο πρώην Νο2 τενίστας του κόσμου και νυν αναλυτής του Eurosport, Άλεξ Κορέτσα, έπλεξε το εγκώμιο του Κάρλος Αλκαράθ και δήλωσε σίγουρος πως ο νεαρός θα καταφέρει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του παγκόσμιου τένις.

Ο 18χρονος μπορεί να ηττήθηκε από τον Ματέο Μπερετίνι στον 3ο γύρο του Australian Open σε ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου, όμως πραγματοποίησε μια

εξαιρετική εμφάνιση δείχνοντας για μία ακόμη φορά πως το λαμπρό μέλλον είναι μπροστά του.

“Ο Αλκαράθ δείχνει ότι μπορείς να είσαι νέος αλλά ταυτόχρονα μπορείς να είσαι και γενναίος”, είπε ο Κορέτσα στο Eurosport.

“Μπορεί να δείξει σε όλους τους άλλους στον κόσμο ότι μπορείς να είσαι ταπεινός, αλλά ταυτόχρονα μπορείς να είσαι πολύ φιλόδοξος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δείχνει σεβασμό για το παιχνίδι, φροντίζει το φαγητό του, φροντίζει για την ξεκούρασή του, φροντίζει τις προπονήσεις του. Δουλεύει σαν τρελός για να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο”, πρόσθεσε ο Ισπανός αναλυτής.

“Θέλει να γίνει Νο1 στον κόσμο και ειλικρινά πιστεύω ότι θα το πετύχει γιατί θα κερδίσει μεγάλα τουρνουά. Παίζει απίστευτα καλά και δεν βασίζεται στον αντίπαλο. Δεν εξαρτάται από τον αντίπαλο, κάνει το παιχνίδι του.

Αν και έχασε στις λεπτομέρειες σήμερα, ο τρόπος που παίζει θα του χαρίσει πολλούς τίτλους”, ήταν τα λόγια του Κορέτσα.



Με τα λόγια του Άλεξ Κορέτσα έδειξε να συμφωνεί και ο πρώην Νο1, Ματς Βίλαντερ, ο οποίος πρόσθεσε:

“Ο Αλκαράθ είναι απίστευτος σχεδόν σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Σωματικά είναι ήδη τόσο δυνατός. Είναι τόσο γρήγορος στο court.

Άλλαζε την τακτική του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε μέχρι την ισοφάριση. Συναισθηματικά είναι τόσο ενθουσιασμένος όσο ο Ραφαέλ Ναδάλ και χαμογελάει στον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, κατά καιρούς.

Η σχέση μεταξύ των δύο φαίνεται να είναι απίστευτη. Το να έχεις όλα αυτά τα προσόντα, είναι καταπληκτικό. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το παιδί θα γίνει Νο1 στον κόσμο γιατί δεν θα σταματήσει μέχρι να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του παιχνιδιού του”, δήλωσε ο Ματς.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματέο Μπερετίνι μετά την επική μονομαχία του με τον Αλκαράθ:

“Νομίζω ότι στην ηλικία του δεν είχα καν ATP πόντους! Είναι καταπληκτικός, με τέτοια ματς μπορεί μόνο να βελτιωθεί. Έδειξε σε όλους τι μπορεί να καταφέρει, είμαι τυχερός που κέρδισα σήμερα, του αξίζουν συγχαρητήρια”.

“He @alcarazcarlos03 showed everybody his potential.”

We can’t wait to see what that looks like, @MattBerrettini #AusOpen • #AO2022 • #AOinterview pic.twitter.com/7X9zx1QOgB

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 21, 2022

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Κορέτσα για Αλκαράθ: “Θέλει να γίνει Νο1 και θα τα καταφέρει” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα