Κομμένο το χόρτο στους Ρώσους

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτόγνωρη απόφαση του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon, η Αγγλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (LTA) στηρίζει την πολιτική της και μάλιστα το προχωράει ένα βήμα παρακάτω, απαγορεύοντας τη συμμετοχή των τενιστών από τις δύο αυτές χώρες και στα δύο τουρνουά προετοιμασίας στο γρασίδι που είναι υπό την αιγίδα της.

Έτσι, το παραδοσιακό τουρνουά στο Queen’s Club

του Λονδίνου και στο Eastbourne θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, σε αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ATP από την πλευρά της που εξέφρασε ανοιχτά και έντονα την αντίθεσή της σε αυτή την απόφαση, ανακοίνωσε ότι οι πόντοι και τα Prize money θα ισχύουν κανονικά σε αυτά τα δύο τουρνουά, παρά τη σκέψη να ισχύσει το αντίθετο. Εκκρεμεί η απόφαση της ATP για το Wimbledon…

“Μετά από συζητήσεις με το συμβούλιο των παικτών και το συμβούλιο των τουρνουά, η ATP επιβεβαιώνει ότι τα φετινά τουρνουά στο Queen’s και στο Eastbourne θα διεξαχθούν κανονικά, προσφέροντας ATP πόντους” ανέφερε η ανακοίνωση της ATP.

“Η απόφαση της LTΑ να αποκλείσει τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, έρχεται σε αντίθεση με τους θεμελιώδεις κανονισμούς της ATP. Οι κυρώσεις για το Wimbledon από την ATP, παραμένουν υπό εξέταση και θα ανακοινωθούν σύντομα”.

Το Wimbledon Championships θα διεξαχθεί 27 Ιουνίου με 10 Ιουλίου.

Πλέον, οι Ρώσοι και Λευκορώσοι μπορούν να πάρουν μέρος μόνο στα υπόλοιπα τουρνουά προετοιμασίας για το χόρτο, σε Χάλε, Μαγιόρκα, Στουτγκάρδη και Χερτογκενμπος.

The post Κομμένο το χόρτο στους Ρώσους appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα