Formula 1: Η Red Bull Racing απαντά στις αναβαθμίσεις της Ferrari ενόψει Βαρκελώνης

Μετά από δύο GP -στην Ίμολα και στο Μαϊάμι- όπου η RBR κυριάρχησε με τον Μαξ Φερστάπεν, ο διευθυντής της Scuderia Ferrari Ματία Μπινότο παραδέχθηκε ότι η F1-75 έμεινε λίγο πίσω στον αγώνα εξέλιξης απέναντι στην RB18.

Έτσι, στο GP της Βαρκελώνης η Scuderia έχει ετοιμάσει την πρώτη μεγάλη φετινή αναβάθμιση της F1-75, που φημολογείται ότι περιλαμβάνει νέο δάπεδο και διαχύτη, ανασχεδιασμένους

πλευρικούς αεραγωγούς, και μείωση του βάρους - με τη χρήση ακόμα και ελαφρύτερου, γυαλιστερού χρώματος σε κάποια σημεία του μονοθεσίου.

Η Scuderia φάνηκε στα δύο τελευταία GP ότι υστερεί σε δύο τομείς: στην τελική ταχύτητα και στη διαχείριση των ελαστικών. Και τα δύο φαίνεται να προκύπτουν από το πρόβλημα των αναπηδήσεων, που η RBR έλυσε από νωρίς (αν και αυξάνοντας το βάρος) και η Ferrari προσπαθεί να επιλύσει με την αναβάθμιση της Βαρκελώνης. Αυτή θα κάνει πιο αποδοτικό το ground effect και θα μειώσει την αεροδυναμική αντίσταση της F1-75, για να την κάνει ταχύτερη στην ευθεία.

Κατά συνέπεια, ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ περιμένει να επανέλθει η Scuderia με αξιώσεις στη μάχη με τη Red Bull αυτό το τριήμερο. «Η Βαρκελώνη επιφυλάσσει μια καινούρια πρόκληση, με πολλές γρήγορες στροφές, και ξέρουμε ότι η Ferrari είναι δυνατή σε αυτό τον τομέα», είπε ο Βρετανός.

«Στο Μαϊάμι] είχαμε αρκετή ταχύτητα στις ευθείες για να μπορούμε να αμυνθούμε. Επιλέξαμε τη σωστή ισορροπία στις ρυθμίσεις σε σχέση με την τελική ταχύτητα. Προφανώς τα πράγματα φέτος είναι πολύ διαφορετικά. Δεν υπάρχει γωνία rake (σ.σ.: η γωνία του δαπέδου σε σχέση με την επιφάνεια του δρόμου), οπότε εξελίξαμε ένα αυτοκίνητο με καλή ταχύτητα στην ευθεία, και την έχουμε διαπιστώσει σχεδόν σε κάθε αγώνα φέτος», συμπλήρωσε ο Χόρνερ.

Από την άλλη, όμως, ο σύμβουλος της ομάδας Χέλμουτ Μάρκο λέει ότι και η Red Bull Racing θα φέρει νέες αναβαθμίσεις της RB18 στον ισπανικό αγώνα: «Στην Ισπανία θα έχουμε καινούρια εξαρτήματα. Με αυτά θα είμαστε σε θέση επιτέλους να φτάσουμε τι ιδανικό [κατώτο] βάρος. Μέχρι τώρα, ήμασταν αρκετά πιο πάνω από το όριο των 798 κιλών», εξήγησε ο Αυστριακός.

Όσο για το θέμα που έθιξε πρόσφατα ο Μπινότο, ότι η RBR δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το λυσσαλέο ρυθμό εξέλιξης με δεδομένο το όριο προϋπολογισμού 140 εκατ. δολαρίων κάθε ομάδας φέτος, ο Μάρκο αρνήθηκε ότι η ομάδα του έχει σχετικές ανησυχίες: «Είμαστε στα ίδια επίπεδα με τη Ferrari. Η διαφορά στο μέλλον θα προκύπτει από την ικανότητα του καθένα να παίρνει το καλύτερο από το αυτοκίνητο στην πίστα. Συνεχίζουμε την μάχη μας με τη Ferrari και είμαστε βέβαιοι ότι η FIA θα τακτοποιήσει το θέμα αυτό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα