Κι όμως, διψάει για βελτίωση!!! – VIDEO

Μετά από έναν ακόμη ιστορικό θρίαμβο, ο Ράφαελ Ναδάλ παραμένει προσγειωμένος, ταπεινός και κάνει λόγο για βελτίωση

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το… καλύτερο και αυτή η νοοτροπία είναι που τον έχει οδηγήσει σε αμέτρητες επιτυχίες, παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμού που έχει αντιμετωπίσει από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Στα 32 του χρόνια, ο αριστερόχειρας Ισπανός έγραψε άλλο ένα χρυσό κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία του τένις, κατακτώντας τον 11ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, με “καθαρή” νίκη επί του πρωτάρη σε τελικό, Ντόμινικ Τιμ.

Λίγο

αργότερα, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, ο Ναδάλ παρέδωσε ένα ακόμη μάθημα ταπεινότητας, αγωνιστικότητας και πειθαρχίας, μιλώντας για περιθώρια βελτίωσης και αγάπης για το άθλημα.

“Πάντα μπορείς να βελτιώνεσαι σε κάτι. Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να βελτιωθούν. Δεν υπάρχει ταβάνι. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το όριο. Αν δεν έχεις τη θέληση να βελτιωθείς, δεν κατανοείς το άθλημα γιατί το τένις είναι πάντα θέμα βελτίωσης. Αυτό είναι το νόημα του αθλήματος. Είναι το να παίζεις με ένα όνειρο να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτό που έκανες πριν. Όταν δεν δουλεύεις με πάθος σε κάτι, νομίζω ότι το άθλημα θα χάσει το νόημά του…” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα κερδίζει αιώνια στο Γαλλικό Όπεν και πως το βιολογικό ρολόϊ δείχνει πλέον “32”, ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για τη συνέχεια της καριέρας του…

“Απλά διασκεδάζω τη στιγμή. Για μένα σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Κάθε μέρα που περνάω στο tour είναι μια εμπειρία που μου δίνει το τένις και μου επιτρέπει να ζήσω.Απλά προσπαθώ να το ευχαριστηθώ και να παίζω όσο το σώμα μου αντέξει. Η ευτυχία μου συνδυάζεται με το τένις. Όταν αυτό αλλάξει, θα βρω να κάνω κάτι άλλο…

“Δεν μπορείς να τα βάλεις με την ηλικία και το χρόνο. Το ρολόϊ τρέχει συνέχεια… Αν μου λέγατε πριν από εφτά χρόνια ότι θα είμαι εδώ, στα 32 μου χρόνια, να κρατάω πάλι αυτό το τρόπαιο, θα σας έλεγα ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Κι όμως, είμαστε εδώ…”

The post Κι όμως, διψάει για βελτίωση!!! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα