Κέρδισε τον καρκίνο κι επιστρέφει στα courts

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros 2010, Φραντσέσκα Σκιαβόνε, σύμφωνα με την Corriere della Sera, είναι η νέα προπονήτρια της Πέτρα Μάρτιτς.

Η 40χρονη Ιταλίδα, ανέλαβε χρέη πρώτης προπονήτριας στο team της Κροάτισσας και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει σε επιτυχίες, αρχής γενομένης

από τη φετινή clay court season.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μόνο κέρδη μπορεί να έχει η Μάρτιτς από την συνεργασία της με την Σκιαβόνε, ειδικά από τις συμβουλές που θα της δώσει η πρώην Νο4 τενίστρια στον κόσμο, όσον αφορά το παιχνίδι στο χώμα.

Ανέκαθεν σπεσιαλίστρια στην “κόκκινη επιφάνεια”, η Σκιαβόνε κατέκτησε τον τίτλο στο Γαλλικό Όπεν το 2010 κερδίζοντας τη Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό, μετά από δυο πολύ κλειστά σετ.

Το 2019 ανακοίνωσε πως ταλαιπωρείται από την επάρατη νόσο, όμως βγήκε νικήτρια στη μάχη ενάμιση χρόνο αργότερα και επιστρέφει με δυναμισμό στα courts μετά την άσχημη περιπέτειά της.

Όσον αφορά την Μάρτιτς, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Παρισινού Major το 2018, ενώ πλέον βρίσκεται στο Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έχοντας ως ρεκόρ καριέρας το Νο14.

Την επόμενη εβδομάδα, στο 250αρι τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, η Σκιαβόνε θα βρίσκεται για πρώτη φορά σε τουρνουά, στο πλευρό της 30χρονης.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κέρδισε τον καρκίνο κι επιστρέφει στα courts appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα