WTA Finals: Κέρδισε τη Σφιόντεκ η Σαμπαλένκα (vids)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ολοκλήρωσε μια μεγάλη έκπληξη στο δεύτερο ημιτελικό του WTA Finals καθώς “γκρέμισε” το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σφιόντεκ και προκρίθηκε στον τελικό του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας.

To No7 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε 6-2, 2-6, 6-1 της Πολωνής και έκλεισε το ραντεβού με την Καρολίν Γκαρσία που λίγο νωρίτερα επικράτησε ακόμα πιο εύκολα της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 σετ.

Η

Σφιόντεκ δεν είχε χάσει σετ στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας κατά σειρά τις Γκαρσία, Κασάτκινα και Γκοφ, όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στην φουλ επιθετική Σαμπαλένκα, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, είχε σε μεγάλη ημέρα το forehand αλλά και το σερβίς της (12 άσους) ενώ πίεσε αρκετά και το σερβίς της αντιπάλου της, πετυχαίνοντας έξι break στο ματς.

“Το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να την κάνω να δουλέψει. Αυτό ήταν. Κατάφερα να δείξω ένα απίστευτο επίπεδο του τένις μου σήμερα και να πάρω τη νίκη” είπε αμέσως μετά η Σαμπαλένκα.

Πριν τη συνάντησή τους το Τέξας, η Σφιόντεκ μετρούσε τέσσερις νίκες τη φετινή σεζόν κόντρα στον Σαμπαλένκα, με πιο πρόσφατη αυτή στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν.

Ωστόσο, η Λευκορωσίδα έβαλε τέλος σε αυτό το σερί και τη Δευτέρα (03:00GR) θα διεκδικήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της.

To H2H μεταξύ Σαμπαλένκα και Γκαρσία είναι 2-2, με τη Γαλλίδα να επικρατεί 2-1 σετ της αντιπάλου της στην πορεία της προς τον τίτλο στο πρόσφατο WTA 1000 στο Σινσινάτι.

WTA FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post WTA Finals: Κέρδισε τη Σφιόντεκ η Σαμπαλένκα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα