ΕΠΟΣ ΡΟΥΝΕ: “ΑΛΩΣΕ” ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (vids)

Ο Χόλγκερ Ρούνε είναι ο νέος “Βασιλιάς” του Bercy. Ο 19χρονος Δανός, επέστρεψε από set πίσω, κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με αδιανόητη ανατροπή και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, στο Paris Masters!

Τι κι αν ο Σέρβος, είχε να ηττηθεί από τις 31 Μαΐου (στα προημιτελικά του Roland Garros, από τον Ράφαελ Ναδάλ), μετρώντας

έκτοτε, 20 σερί νίκες και τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο Tour ;

Ο Ρούνε του “έσπασε” το σερί, παίζοντας τένις από άλλο πλανήτη στις κρισιμότερες στιγμές του τελικού και στέφθηκε πρωταθλητής σε Masters τουρνουά, για 1η φορά στην καριέρα του.

Μετά από 2,5 ώρες σπουδαίας μάχης, ο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε του κατόχου έξι τίτλων στο Masters του Παρισιού, με 3-6, 6-3, 7-5 και κατέκτησε τον 3ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του!

Harder, Better, Faster, HOLGER

19-year-old @holgerrune2003 SHOCKS Djokovic to clinch his maiden Masters 1000 title in Paris!!#RolexParisMasters pic.twitter.com/C7Z2s7xWJn

Tennis TV (@TennisTV) November 6, 2022

Αυτήν η νίκη, θα τον φέρει μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα (7/11), για παρθενική του φορά εντός του Top10 στον πίνακα της ΑΤΡ. Θα αφήσει πίσω του, οκτώ θέσεις και θα αναρριχηθεί στο Νο10.

Μάλιστα, ο τίτλος στο Παρίσι, τον ανέβασε ήδη στην 10η θέση της κούρσας για το Τορίνο και θα ταξιδέψει στην Ιταλία, ώστε να είναι ο 1ος αναπληρωματικός των φετινών ΑΤΡ Finals. Σε περίπτωση που αποσυρθεί κάποιος από τη διοργάνωση, τότε ο Ρούνε θα αγωνιστεί στη θέση του, αφήνοντας τον Χούμπερτ Χούρκατς ως 2ο alternate.

Κι αν αναλογιστεί κανείς, ποιους κέρδισε μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Bercy, τότε θα καταλάβει πως είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Κέρδισε στον 1ο γύρο, τον κάτοχο τριών Major τίτλων, Σταν Βαβρίνκα, για να ακολουθήσουν, όχι μια, ούτε δυο, αλλά… πέντε σερί νίκες κόντρα σε τενίστες που βρίσκονται στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Χούρκατς, Ρούμπλεφ, Αλκαράθ, Αλιασίμ και τώρα Τζόκοβιτς. Τους κατατρόπωσε. Όλους, έναν προς έναν, αυτός ο θαυματουργός 19χρονος, που με την επικράτηση επί του 35χρονου Σέρβου, έφτασε τις 19 νίκες στα τελευταία 21 ματς του στο Tour.

3x Grand Slam champion Wawrinka
World No.10 Hurkacz
World No.9 Rublev
World No.1 Alcaraz
World No.8 Auger-Aliassime (on a 16-match winning streak)
21x Grand Slam champion and 6x Bercy champion Djokovic

The greatest title run EVER? @holgerrune2003 pic.twitter.com/MW5HoeX7lV

Tennis TV (@TennisTV) November 6, 2022

Για να κάμψει την αντίσταση του Νόλε, έπρεπε να φτύσει αίμα. Όμως, δείχνοντας ατσάλινα νεύρα και όντας πραγματικός “βράχος” όταν σέρβιρε για τη νίκη, στο 12ο game του καθοριστικού set, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της σύντομης καριέρας του.

Έσωσε έξι break points του Τζόκοβιτς στο τελευταίο game του ματς, απέφυγε το tie-break και μια ενδεχόμενη ψυχολογική κατάρρευση και “έκλεισε” σερβίροντας τον τελικό, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών.

Όχι τόσο γιατί ο Σέρβος έδειχνε… ανίκητος τις προηγούμενες ημέρες, αλλά διότι ο Ρούνε βρήκε τρόπο αρχικά να επιστρέψει από set πίσω και στο 3ο set επέστρεψε από break πίσω, όταν ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 1-3!

Κι όμως, ο Δανός έκανε δικά του έξι από τα επόμενα οκτώ games και ανάγκασε τον αντίπαλό του, στην 1η του ήττα στο Bercy, μετά από 14 συνεχόμενες νίκες στο τουρνουά. Ο Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον τίτλο στο Paris Masters, τόσο το 2019, όσο και το 2021.

Από τον τελικό του 2018, όταν και είχε ηττηθεί από τον Κάρεν Χατσάνοφ, είχε να γευτεί την απογοήτευση στο Bercy, ο Σέρβος θρύλος.

Αν και ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τον τελικό, έχοντας κερδίσει περισσότερους πόντους από τον Ρούνε (97 έναντι 92), δεν κατάφερε να φύγει θριαμβευτής από το τουρνουά, για 7η φορά στην καριέρα του.

Ο Δανός μέτρησε 3/3 break points στην αναμέτρηση, ανέκαμψε μετά την απώλεια του εναρκτήριου set, με το 1ο game του 2ου set να αποδεικνύεται, πέρα για πέρα καθοριστικό.

Ο Ρούνε επέστρεψε από το 0-40, κράτησε το σερβίς του, δεν άφησε τον Νόλε να προηγηθεί με break νωρίς και στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, για να “ματσάρει” την ενέργεια του αντιπάλου του και να γίνει εκείνος ο ρυθμιστής της αναμέτρησης, σε πολλά σημεία.

Ο νικητής, τελείωσε τον αγώνα έχοντας 42 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την πορεία του στην Πόλη του Φωτός, μετρώντας 36 winners και 13 αβίαστα λάθη. Τα 2/12 break points του Νόλε, έγραψαν και την ιστορία στο τέλος…

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post ΕΠΟΣ ΡΟΥΝΕ: “ΑΛΩΣΕ” ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα