“Αέρας” στα ημιτελικά του Indian Wells η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο Indian Wells Tennis Garden και πανηγύρισε την 3η πρόκρισή της σε ημιτελικό WTA διοργάνωσης μέσα στο 2022, κερδίζοντας με straight sets την Έλενα Ριμπάκινα!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γύρισε από break πίσω στο εναρκτήριο κομμάτι του προημιτελικού (1-4) και παίρνοντας 12 από τα επόμενα 17 games

του ματς, επικράτησε της Νο20 τενίστριας του κόσμου με 7-5, 6-4, “σφραγίζοντας” τη θέση της στις “4” κορυφαίες του φετινού BNP Paribas Open.

Εκεί, θα συναντήσει την Ισπανίδα υπερασπίστρια του τίτλου και Νο7 στον κόσμο, Πάουλα Μπαντόσα.

Third time’s a charm

@mariasakkari reaches a third WTA semifinal in a row with victory over Rybakina!#IndianWells pic.twitter.com/ByFRcLMDZj

wta (@WTA) March 17, 2022

Ούτε set έχει απωλέσει μέχρι στιγμής στην πορεία της στην Καλιφόρνια η Μαρία, που έφτασε τις 15 νίκες στη σεζόν (σε 19 ματς) και μάλιστα, με νίκη επί της Μπαντόσα στον ημιτελικό, από την ερχόμενη Δευτέρα θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας της στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Χρειάζεται ακόμη μια νίκη στο Indian Wells για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της στο Νο3 του κόσμου!

Αν η Ισπανίδα αποκλείσει τη Μαρία στις “4”, τότε η 26χρονη Ελληνίδα θα βρεθεί και την ερχόμενη εβδομάδα στο Νο6.

Strength on display from @mariasakkari #IndianWells pic.twitter.com/aznz3hBvKy

BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 17, 2022

Για να αποκλείσει την Ριμπάκινα, η Σάκκαρη κέρδισε 48/70 πόντους πίσω από το σερβίς της και περιόρισε την 22χρονη από το Καζακστάν, στο να κάνει μόλις ένα break σε ολόκληρο τον αγώνα.

Η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 1-4 στο 1ο set, όμως… μέχρι εκεί. Η 26χρονη Ελληνίδα ανέβασε ρυθμό, κέρδισε έξι από τα επόμενα επτά games, κατέκτησε το set και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Στο 2ο κομμάτι του προημιτελικού, ήταν ακόμη καλύτερη. Έκανε νωρίς break (2-1) και το διαφύλαξε με σχετική άνεση, καθώς δεν άφησε τη Ριμπάκινα να φτάσει σε break point μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Οι 18/34 κερδισμένοι πόντοι της Μαρίας πίσω από το 2ο σερβίς της Καζάκας, βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό για να έρθει η νίκη χωρίς το άγχος των tie-breaks. Με 3/6 break points ολοκλήρωσε το ματς η Σάκκαρη, που στην έρημο της Καλιφόρνια θα αγωνιστεί στον 20ο WTA ημιτελικό της μέχρι τώρα καριέρας της!

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Αέρας” στα ημιτελικά του Indian Wells η Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα