Κατέκτησε και το Άμπου Ντάμπι η Μπέντσιτς (vids)

Μετά το 500άρι τουρνουά της Αδελαίδας, το οποίο και κατέκτησε στην έναρξη της σεζόν, η Νο9 τενίστρια του κόσμου, Μπελίντα Μπέντσιτς, στέφθηκε πρωταθλήτρια και στο WTA 500 τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, κερδίζοντας στον τελικό της Κυριακής (12/2), τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα.

Αφού έσωσε τρία championship points της Ρωσίδας στο tie-break του 2ου set, η Ελβετή και χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, έφτασε στον τίτλο με επική ανατροπή, αναγκάζοντας τη

Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης, στην 1η της ήττα σε WTA τελικό!

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες σπουδαίας μάχης, η Μπέντσιτς επικράτησε με 1-6, 7-6(8), 6-4 και κατέκτησε τον 8ο WTA τίτλο της καριέρας της και 2ο μέσα στο 2023, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Tour.

What a COMEBACK @BelindaBencic fights back from the brink to seal her eighth career WTA title!! #MubadalaAbuDhabiOpen pic.twitter.com/3Id72ODF6C

wta (@WTA) February 12, 2023

Αν και η Σαμσόνοβα, μετρούσε 4-0 σε WTA τελικούς, προηγήθηκε με 6-4 στο tie-break του 2ου set και είχε τις ευκαιρίες της να “κλείσει” το ματς, η Μπέντσιτς έβγαλε από το μανίκι της μια απίθανη ανατροπή και έφυγε από το Άμπου Ντάμπι με το μεγάλο τίτλο.

Με αυτό τον τρόπο, βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς η 25χρονη (8-9 πλέον). Παρά την ήττα της η Σαμσόνοβα, πάντως, θα κερδίσει τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη την επόμενη εβδομάδα και θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας της (από το Νο19 στο Νο15).

MUBADALA ABU DHABI DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Κατέκτησε και το Άμπου Ντάμπι η Μπέντσιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα