1-2 εβδομάδες πίσω το Australian Open

Οι διαπραγματεύσεις των διοργανωτών του Australian Open με τις τοπικές Αρχές, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Το πρώτο Grand Slam της σεζόν είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο με τα τελευταία δεδομένα δεν αποκλείεται η μεταφορά του για 1 ή 2 εβδομάδες αργότερα, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας την Τετάρτη (25/11).

Η Κυβέρνηση της Βικτώρια, έχει αποδειχθεί σκληρός διαπραγματευτής καθώς οι Αυστραλοί

δείχνουν αποφασισμένοι να περιορίσουν στο ελάχιστο την πανδημία του κορονοϊού, μέχρι την έλευση του εμβολίου. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητιέται το πιο αυστηρό πρωτόκολλο που έχει εφαρμοστεί σε Grand Slam και προϋποθέτει την παρουσία των τενιστών που θα πάρουν μέρος από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Μελβούρνη, προκειμένου να μπουν σε αυστηρή καραντίνα 14ων ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα μπορούν ούτε να προπονηθούν!

“Υπάρχουν διάφορες ημερομηνίες στο τραπέζι” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού της Βικτώρια, Μάρτιν Πάκουλα και συνέχισε: “Έχω διαβάσει αναφορές που προτείνουν τη διεξαγωγή του τουρνουά μια ή δύο εβδομάδες αργότερα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Όμως, είναι απλά μια επιλογή που έχουμε. Όπως ξέρετε, το French Open καθυστέρησε για μήνες και το Wimbledon δεν έγινε καν. Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε μια μικρή καθυστέρηση”

Ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια, Νταν Άντριους που την Τετάρτη γιόρτασε την 25η ημέρα χωρίς κρούσμα Covid-19, είπε ότι είναι αισιόδοξος πως το τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά ωστόσο οι παίκτες θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

“Θα γίνει το Australian Open αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετικό. Ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση οπότε θα υπάρχει καραντίνα σε όποιον έρθει στην πόλη μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτές οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σύντομα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά αλλά δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην κατάσταση της πανδημίας στην Πολιτεία μας, συνεχίζοντας να δουλεύουμε στα υψηλότερα standards” είπε χαρακτηριστικά.

Οι τενίστες και ειδικά οι κορυφαίοι, περιμένουν να μάθουν τις τελικές λεπτομέρειες του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα εφαρμοστεί στο Australian Open για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, όπως δήλωσε και ο Ράφαελ Ναδαλ πρόσφατα από το Λονδίνο.

The post 1-2 εβδομάδες πίσω το Australian Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα