Καράτσεφ: Από τα challenger στα ημιτελικά ενός Grand Slam!

O Ασλάν Καράτσεφ συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Αυστραλία, καθώς με την σημερινή του επικράτηση(16/2) επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ σφράγισε το εισιτήριο για τους «4» του Australian Open.

Με αυτό το επίτευγμα ο 27χρονος Ρώσος έγινε ο πρώτος τενίστας, που στη πρώτη του συμμετοχή σε Grand Slam φτάνει στα ημιτελικά ενός major

τουρνουά. Ο Νο.114 στο κόσμο αυτή τη στιγμή έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον τενιστικό πλανήτη με τις επιδόσεις του, παίζοντας καταπληκτικό τένις και δείχνοντας ότι ακόμη και σε αυτή την ηλικία, ερχόμενος από το πουθενά μπορείς να πετύχεις κάτι τόσο μεγάλο.

Ο Καράτσεφ ξεκίνησε τη καριέρα του όντας ένα σπουδαίο ταλέντο, ωστόσο ένας τραυματισμός στο γόνατο στα 23 του έτη, τον κράτησε δύο χρόνια μακριά από τον καλό του εαυτό και τον ώθησε σε μεγάλη πτώση, τόσο σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Οι έξι μήνες εκτός couts εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος του στο γόνατο το 2017, έγιναν πολλοί παραπάνω, με τον Ασλάν Καράτσεφ όμως να μην το βάζει κάτω, να ξεκινάει από την αρχή, να σκύβει το κεφάλι, να πιάνει δουλειά και από εκείνο το σημείο και μετά να παλεύει κάθε μέρα για να επανέλθει στο επίπεδο που θέλει.

Ο 27χρονος Ρώσος έχοντας ως κορυφαία επίδοση τη θέση 111, στη μεγαλύτερη του απόπειρα να μπει σε τελική φάση Grand Slam το 2020 στο Roland Garros έχασε στον 3ο προκριματικό γύρο από τον ανερχόμενο τενίστα και σπουδαίο ταλέντο Σεμπάστιαν Κόρντα.

Από εκείνο το σημείο και μετά έρχεται ένα απίστευτο ρεκόρ για τον Καράτσεφ, ο οποίος στους τελευταίους 41 αγώνες που έχει παίξει είτε σε επίπεδο challenger, είτε σε επίπεδο ATP Tour, μετράει 37 νίκες και μόλις 4 ήττες. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, ο Ρώσος φαινόταν σε εξαιρετική κατάσταση ανεξαρτήτως επιπέδου, δυσκολίας και συνθηκών έδειχνε ότι πιστεύει πια στον εαυτό του και έχει αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε όταν στον 3ο και καθοριστικό προκριματικό γύρο, κατάφερε να πετάξει έξω με συνοπτικές διαδικασίες τον Αλεξάντερ Μίλερ από την Γαλλία με 6-2, 6-1, σφραγίζοντας για πρώτη φορά το εισιτήριο σε μια τελική φάση Grand Slam.

Η ιστορία λίγο ή πολύ πια γνωστή από εκεί και πέρα, με τον Νο.114 στο κόσμο να γνωρίζει ότι έχει εξασφαλίσει τεράστια άνοδο στη παγκόσμια κατάταξη, αφού και να αποκλειστεί στον επόμενο γύρο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρίσκεται στη θέση 42 του κόσμου.

Οι επικρατήσεις επί των Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ Νο.19 στο κόσμο, Ντιέγκο Σβάρτσμαν Νο.9, αλλά και η τελευταία νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, έδειξαν ότι ο Καράτσεφ μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εδώ, παίζοντας εξαιρετικό τένις και δείχνοντας σε καθοριστικά σημεία ότι διαθέτει αυτό που απαιτείται για να νικήσει κορυφαίους παίκτες.

Βλέποντας κάποιος το παιχνίδι του Ασλάν Καράτσεφ, μπορεί να διακρίνει ότι από τα δυνατά του όπλα είναι το backhand με τα δύο χέρια, αλλά και το πολύ σταθερό forehand, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ επιθετικό και να δώσει το πλεονέκτημα σε έναν πόντο για τον Ρώσο. Το πολύ καλό πρώτο σερβίς και τα ελάχιστα «αβίαστα» λάθη που κάνει ο Νο.114 στο κόσμο είναι από τα σημεία αναφοράς και αυτά που έχουν φτάσει ως εδώ τον Ρώσο.

Πλέον, έχει μπροστά του μια ακόμη τεράστια πρόκληση απέναντι στον καλύτερο τενίστα του κόσμου και Νο.1 Νόβακ Τζόκοβιτς, θέλει να κάνει κάτι ακόμη, να φτάσει γιατί όχι στον τελικό του Australian Open. Εδώ που τα λέμε, αφού κατάφερε να είναι στους «4» έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται μια ακόμη ξεχωριστή πινελιά στην ονειρεμένη διαδρομή που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα.

Ο Ασλάν Καράτσεφ αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο τένις και ότι έχει πετύχει, το έκανε μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη θέληση και αυτό αποδεικνύεται μέσα στο court.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Καράτσεφ: Από τα challenger στα ημιτελικά ενός Grand Slam! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα