Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει…

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι, που βλέπουμε τον Νικ Κύργιο εκτός εαυτού. Κάποια στιγμή όμως, αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει, διότι έχει παραγίνει…

Γράφει ο Δημήτρης Χαλιάπας

Εφόσον ο ίδιος δεν σέβεται τον εαυτό του, αλλά προπαντός δεν σέβεται το τένις και τους συναδέλφους του, δεν χρειάζεται οίκτος και ποινές-χάδια, μέχρι να βάλει μυαλό. Έχει φτάσει… 25 ετών σχεδόν.

Με μαθηματική ακρίβεια, αν δεν υπάρξει σοβαρή αντίδραση από την ΑΤΡ, αυτά τα… καραγκιοζιλίκια και οι θεατρινισμοί του Νικ Κύργιου μέσα στους αγώνες του, θα βλάψουν το άθλημα ανεπανόρθωτα.

Ξαφνικά,

το τένις γίνεται “μόδα” και στην Ελλάδα, ελέω και των επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Βλέποντας όμως, τέτοιες, ατιμώρητες συμπεριφορές, όπως του Ελληνοαυστραλού στην αναμέτρηση με τον Κάρεν Κατσάνοφ στο Σινσινάτι, η εικόνα που βγάζει το άθλημα προς τα έξω, είναι για τους περισσότερους που δεν γνωρίζουν και πολλά, επιεικώς, γελοία.

Κάποιος θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην συγκεκριμένη κωμωδία. Γιατί για κωμωδία μιλάμε. Όλοι έχουν εμπεδώσει, πόσο ταλαντούχος τενίστας είναι. Πως όταν θέλει, μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Πως, αν προπονείται σωστά, μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Μια επαναλαμβανόμενη, άσχημη και προσβλητική συμπεριφορά όμως, κάνει κακό στο τένις. Κάνει κακό στην υγεία του αθλητισμού και στους εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο. Που συνηθίζουν πλέον και θεωρούν “λογικές”, τέτοιες κινήσεις.

Δεν είναι μόνο η μια, ή οι δυο σπασμένες ρακέτες. Άλλωστε, έχουμε δει και τους κορυφαίους να φτάνουν σε σημείο ξεσπάσματος στις ρακέτες τους.

Είναι η εν γένει συμπεριφορά. Από τις βρισιές προς το κοινό. Προς τον διαιτητή. Προς τον αντίπαλο. Μέχρι τη μη τήρηση του fair play και την άγνοια για το τι εστί ευ αγωνίζεσθαι. Αρχές, που είναι απαραίτητες για έναν τενίστα.

Κι εμένα, μου αρέσει να βλέπω τους tweeners και τα underarm serve του Κύργιου. Σε όλους αρέσει το παιχνίδι του, όταν το αγαπάει κι εκείνος.

Δεν γίνεται όμως, συμπεριφορές όπως αυτή στον αγώνα του με τον Κατσάνοφ, να μείνουν ατιμώρητες. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένα πρόστιμο, 5.000-10.000$ ή και λίγο παραπάνω, δεν νομίζω να φτιάξουν τη δουλειά.

Τα… λουριά πρέπει να σφίξουν από την ΑΤΡ. Κι αυτό ισχύει, για τον Κύργιο και για τον κάθε Κύργιο.

Αν θέλει το τένις να παραμείνει ένα αγνό άθλημα, με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και υγιή ανταγωνισμό, τα μπινελίκια, τα φτυσίματα και οι προσβολές, θα πρέπει να σταματήσουν. Για το καλό όλων.

Καλό θα ήταν, η αρχή να γίνει με τον Κύργιο, ώστε το παράδειγμά του να αποτελεί πλέον προς αποφυγή, και όχι προς μίμηση. Το ταλέντο άλλωστε, δεν φτάνει, αν δεν συνδυάζεται με την πειθαρχεία. Και καλό θα είναι, να το καταλάβουν κάποια στιγμή αυτοί που πρέπει.

Τότε, είτε θα διορθωθούν και θα συνεχίσουν να είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας του τένις, όμορφα κι ωραία, είτε το ίδιο το άθλημα θα τους αποβάλλει με συνοπτικές διαδικασίες.

The post Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα