“Καλύτερος άνθρωπος απ’ ό,τι τενίστας”

Η επιτυχία και η κληρονομιά ενός αθλητή, δεν είναι μόνο οι επιτυχίες του εντός court αλλά και η επιρροή που έχει έξω από αυτά και πόσο αποδεκτός είναι κυρίως από τους συναδέλφους του με τους οποίους παλεύει για τον ίδιο σκοπό.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει ήδη δείξει την αξία του μέσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας πράγματα που δεν είχαν πετύχει ούτε οι Big 3 στην ηλικία των 20 και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα

εποχή του τένις που φέρει τη σφραγίδα του.

Πέρα από τα τρόπαια και τα σημαντικά ρεκόρ που έχει ήδη στην κατοχή του, ο χαρισματικός Ισπανός φαίνεται να έχει και την πλήρη αποδοχή των συναδέλφων του αλλά και της μεγαλύτερης μερίδας των φίλων του τένις.

“Προσπαθώ να είμαι φιλικός και να τα πηγαίνω καλά με όλους. Είναι πιο σημαντικό να είσαι καλός άνθρωπος από οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να με θυμούνται περισσότερο σαν άνθρωπο παρά ως τενίστα. Στο τέλος της ημέρας, περνάς μόνο λίγες ώρες την ημέρα στο γήπεδο, το υπόλοιπο της ζωής μας είναι εκτός court. Γι’ αυτό και εγώ εκείνες τις στιγμές προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους τρόπους που μου έμαθαν οι γονείς μου” είπε πρόσφατα ο Αλκαράθ, δίνοντας στίγμα της φιλοσοφίας και του χαρακτήρα του.

Τι λένε, όμως, οι ίδιοι οι συνάδελφοί του για τον νεαρό από τη Μούρθια; Η Ισπανική έκδοση του atpworldtour.com μίλησε με κάποιους τενίστες και κυρίως συμπατριώτες του Αλκαράθ.

“Σαν τενίστας δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Το έχει ήδη αποδείξει. Αλλά πιστεύω ότι είναι ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Είναι τόσο καλός και έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Στην τελική αυτό μετράει” είπε ο Αργεντίνος, Φακούντο Μπαγκνίς.

Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα, είπε σχετικά: “Είναι ωραίος και αστείος τύπος. Σου εύχεται καλή τύχη όποτε παίζεις, σε ρωτάει πώς είσαι, σου μιλάει κανονικά. Είναι απίστευτο ότι είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο και κερδίζει τόσο μεγάλα τουρνουά και ότι είναι τόσο φυσιολογικός. Είναι ακόμα ο ίδιος όπως όταν τον συνάντησα πριν από πολλά χρόνια να προπονούνται μαζί στην Ισπανία”

Στην εξέλιξη του χαρακτήρα και την ωριμότητα που παρουσιάζει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής του, Χουάν Κάρλος Φερέρο όπως σημειώνουν οι συνάδελφοί του.

“Είναι ένα γοητευτικό και ταπεινό παιδί. Ο προπονητής του κάνει εκπληκτική δουλειά για να τον καθοδηγήσει σε αυτό το θέμα, επειδή έχει περάσει το ίδιο πράγμα. Είμαι τόσο χαρούμενος που όλα πάνε τόσο καλά για αυτούς” είπε ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα: “Τον έχουν μεγαλώσει με σπουδαίες αξίες, αλλά το να έχει έναν πρώην Νο1 στον κόσμο σαν τον Χουάνκι ως προπονητή, είναι επίσης ένα πλεονέκτημα για αυτόν, γιατί τον βοηθά λέγοντάς του πώς να προοδεύει και πώς να ενεργεί”.

Φαίνεται ότι όσο περισσότερη επιτυχία έχει στο γήπεδο, τόσο πιο προσιτός και ανθρώπινος γίνεται έξω από αυτό. Η ιστορία που διηγείται ο Φακούντο Μπαγκνίς, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές..

“Κάποτε του ζήτησα ένα βίντεο γενεθλίων για έναν φίλο. Θα μπορούσε να μου πει όχι, να με αγνοήσει ή να μου είχε πει ποια μέρα τον βολεύει να γίνει. Αλλά απάντησε ρωτώντας με πότε είχα χρόνο για να το κάνουμε. Μου έκανε χάρη και κατέληξε να σκεφτεί τη δική μου διαθεσιμότητά μου. Είναι εκπληκτικό που κάποιος τόσο σημαντικός και τόσο καλός εξακολουθεί να είναι τόσο φιλικός, με καλούς τρόπους και σωστός”.

The post “Καλύτερος άνθρωπος απ’ ό,τι τενίστας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα