“Ίσως πρέπει να σταματήσουν και οι τρεις στα 20”

Ο Τόμι Χάας μίλησε στην ισπανική Marca για την κυριαρχία του Big-3 στο ανδρικό Tour, αλλά και για το ποιος εκ των τριών θα κερδίσει εν τέλει τα περισσότερα Grand Slams…

Ο Γερμανός παλαίμαχος τενίστας, πρώην Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και νυν διευθυντής του Indian Wells, έπλεξε το εγκώμιο του Ρότζερ Φέντερερ, αλλά μίλησε επίσης με εξαιρετικά λόγια για τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως συνηθίζει να κάνει όλα τα χρόνια, ο Χάας εξέφρασε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, για το ποιος από τους τρεις θα τερματίσει την καριέρα του έχοντας στην κατοχή του περισσότερα Majors.

Βέβαια, μάλλον αυτό που είπε, είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Στην πραγματικότητα, ο Ρότζερ είναι ένας άνθρωπος πολύ ξεχωριστός. Όταν τον βλέπεις να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο στην ηλικία των 37 ετών, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εντυπωσιαστείς.

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει 21 Grand Slams, αν δεν έχανε ένα δικό του παιχνίδι στον πρόσφατο τελικό του Wimbledon, όταν προηγήθηκε με 40-15 στο σερβίς του, έχοντας δυο συνεχόμενα championship points.

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται στο court, ο τρόπος με τον οποίο προγραμματίζει τη σεζόν του, είναι εκπληκτικός. Είναι ‘πεινασμένος’ για διακρίσεις, ακόμη και μετά από όλα όσα έχει κατακτήσει. Αυτό δείχνει ότι είναι φαινόμενο.

Όσον αφορά τον Ράφα τώρα, έπαιξε έναν πραγματικά τρελό τελικό στο Αμερικανικό Όπεν πέρυσι. Κέρδιζε 2-0 σετ και με μπρέικ στο τρίτο. Εκεί, όλοι πίστεψαν πως το ματς τελείωσε. Ο Μεντβέντεφ όμως αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2.

Τότε, ο Ράφα έδειξε πραγματικά ποιος είναι και γιατί δεν χάνει τη συγκέντρωσή του ποτέ. Αυτό το στοιχείο τον κάνει μοναδικό αθλητή.

Τέλος, ο Τζόκοβιτς είναι εντελώς απρόβλεπτος, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο νεαρότερος από τους τρεις, οπότε και έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει περισσότερα Slams. Ο Φέντερερ, άλλωστε, είναι πιο δύσκολο να κερδίσει άλλο.

Ίσως, πρέπει και οι τρεις να έχουν 20 τίτλους και να σταματήσουν εκεί, ισόπαλοι”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ίσως πρέπει να σταματήσουν και οι τρεις στα 20” appeared first on Tennis24.

Keywords