Ηράκλειο: Απίθανη Ματούλα, πικρός αποκλεισμός για Χριστοφή

Η Μάρθα Ματούλα έκανε… ζέσταμα για τον ημιτελικό του τουρνουά των 15.000$ στο Ηράκλειο, καθώς χρειάστηκε μόλις 42 λεπτά για να επικρατήσει με δύο bagel (6-0, 6-0) της Ιταλίδας Τζίορτζια Πίντο.

Χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία κέρδισε η Ελληνίδα τενίστρια ήταν οι μόλις 13 πόντοι (σε όλο το ματς) που παραχώρησε στην 29χρονη Ιταλίδα, αλλά και τους μόλις 6 που έχασε η Ματούλα στο service της (24/30). 

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έφτασε στις 34 νίκες τη φετινή σεζόν (34-17),

πέρασε για 2η σερί εβδομάδα στον ημιτελικό του Ηρακλείου, αλλά και 3η στον τελευταίο μήνα! Όπως και την περασμένη εβδομάδα έτσι και σε αυτήν η Ματούλα θα αντιμετωπίσει παίκτρια από τη Γερμανία. 

Συγκεκριμένα θα παίξει κόντρα στην Φαμπιέν Γκέτβαρτ, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Ρουμάνας Σιμόνα Ογκέσκου με 7-5, 6-4.

Να σημειωθεί ότι η Ματούλα δεν έχει χάσει ακόμα set αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας το 3ο bagel της, μετά από εκείνο στον 1ο γύρο κόντρα στην Τσέχα Κριστίνα Χραμπάλοβα. 

Αντίθετα η Έλενα Χριστοφή έμεινε εκτός 4άδας, γνωρίζοντας μια απίστευτη ήττα από την Γερμανίδα Γιούλια Κίμελμαν με 6-4, 5-7, 7-6(5), σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες! 

Η Χριστοφή, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 8/20(!) break-points, με την Γερμανίδα να έχει 8/11, προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο set, όμως από εκεί και πέρα η Κίμελμαν πήρε 5 games στη σειρά και μαζί το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2ο σκέλος η Χριστοφή πήρε και πάλι το προβάδισμα με 5-3. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να κλείσει το set με την πρώτη με την Κίμελμαν να ισοφαρίζει σε 5-5, όμως με δύο σερί games η Χριστοφή έφτασε στην ισοφάριση (1-1) οδηγώντας το παιχνίδι στο decider.

Για μια ακόμη φορά η Χριστοφή θα βρει πρώτη break (3-1), ωστόσο στη συνέχεια η Κίμελμαν θα κατακτήσει τα 4 από τα 5 επόμενα games παίρνοντας προβάδισμα με 6-5. Η Ελληνίδα τενίστρια παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 0/30 έφτασε σε hold ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Η Γερμανίδα κατάφερε να λυγίσει την Χριστοφή στο tie-break (7/5) παίρνοντας την πρόκριση και αφήνοντας εκτός ημιτελικού την Ελληνίδα τενίστρια μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Ηράκλειο: Απίθανη Ματούλα, πικρός αποκλεισμός για Χριστοφή appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα