Η πρώτη νίκη του Νόλε κόντρα στον Φέντερερ – VIDEO

Ήταν 12 Αυγούστου του 2007, ακριβώς πριν 13 χρόνια, όταν οι Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς συναντήθηκαν στον τελικό του Rogers Cup στο Μόντρεαλ. Ο Ελβετός διένυε την 4η συνεχόμενη σεζόν του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ενώ στα πρώτα τέσσερα ραντεβού του με τον Νόλε, μετρούσε ισάριθμες νίκες.

Εκείνη την ημέρα, όμως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την υπέρβαση και με 7-6(2), 2-6, 7-6(2) επί του Βασιλιά, κατέκτησε τον τίτλο στον Καναδά που ήταν το δεύτερο Masters της καριέρας του.

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς είχε

κερδίσει το Νο2 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ ενώ στην 8αδα είχε αποκλείσει και το Νο3 της κατάταξης, Άντι Ρόντικ.

“Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω τώρα. Είναι σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, ειδικά απέναντι στον Φέντερερ σε τελικό Masters. Κατάφερα να πάρω δύο tie breaks απέναντι σε έναν τενίστα που έχει το καλύτερο ρεκόρ στα tie breaks και αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δυνατός πνευματικά” είπε αμέσως μετά ο 20χρονος Σέρβος.

Στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, ο Φέντερερ “σπατάλησε” έξι set points ενώ ο Ελβετός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 games το καθοριστικό σετ, μένοντας πίσω με break στο ξεκίνημα του 3ου σετ.

Τελικά, ο Νόλε έδειξε περισσότερη υπομονή και σταθερότητα στους τελευταίους κρίσιμους πόντους, ολοκληρώνοντας έναν θρίαμβο ορόσημο στην καριέρα του.

Συνολικά στην καριέρα τους, Τζόκοβιτς και Φέντερερ έχουν συναντηθεί 50 φορές, με τον Σέρβο άσο να έχει πάρει προβάδισμα στο σκορ με 27-23, σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο συναρπαστικά rivalries στην ιστορία του τένις.

The post Η πρώτη νίκη του Νόλε κόντρα στον Φέντερερ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα