Ποιοτική αναβάθμιση με Φακούντο Σάντσες

13:04 14/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να αντικαταστήσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές που του έφυγαν με καλύτερους. Όπως και για κάθε ομάδα δηλαδή. Αλλά οι «πράσινοι» είδαν τα κενά τους να είναι πολλά και σημαντικά. Για παράδειγμα, είχαν μείνει χωρίς δεξί μπακ στο ρόστερ. Ο Ρόκα πάλεψε την περίπτωση του Ίσλα, είχε στο μυαλό του τον Οπάζο, αλλά τελικά δούλευε όλο αυτό το διάστημα και το θέμα του Φακούντο Σάντσες.

Και ο Αργεντινός είναι τελικά ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Ματίας Γιόχανσον και να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί στα δεξιά. Είναι κερδισμένος

από μια τέτοια κίνηση ο Παναθηναϊκός; Σίγουρα το όνομά του Σάντσες δεν λέει πολλά στο κοινό. Ουδείς γνώριζε την… ύπαρξη του.

Αν ερχόταν ο Ίσλα θα μιλούσαμε διαφορετικά, αφού ο Χιλιανός είναι ένας σταρ με πλούσια καριέρα στην Ευρώπη. Αλλά ο Φακούντο Σάντσες κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι. Και μονάχα τα νούμερα που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να βγάλουν ένα πρώτο – αλλά όχι αντιπροσωπευτικό – συμπέρασμα.

Ο Σάντσες είναι μπακ επιθετικογενές. Έχει στο… αίμα του το ανέβασμα στην πλευρά. Αρκεί να δεις 1-2 βιντεάκια για να το καταλάβεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς, κάθε Λατίνος ακραίος το έχει. Και ο Ινσούα του είχε. Και ο Μάτος του ΠΑΟΚ το έχει. Έτσι μαθαίνουν. Να παίζουν κυρίως από τη μέση και μπροστά.

Σε σχέση με τον Γιόχανσον, ο Σάντσες μοιάζει να έχει καλύτερη επαφή με τα δίχτυα. Σε 229 παιχνίδια στην καριέρα του έχει σημειώσει 17 γκολ. Ο Σουηδός με 100 παιχνίδια περισσότερα (328) έχει 13 γκολ. Η σύγκριση γκολ/αγώνων βγάζει τον Αργεντινό κερδισμένο κατά πολύ.

Τι άλλο κάνει μεγάλη εντύπωση; Ο Σάντσες δεν έχει αποβληθεί ποτέ! Μοιάζει σχεδόν… απίστευτο για τη θέση που αγωνίζεται, για το πρωτάθλημα που αγωνιζόταν (στην Αργεντινή πέφτει… ξύλο), για τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο παίζει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Λατινική Αμερική. Εχει στην καριέρα του όλες κι όλες 29 κίτρινες σε 229 παιχνίδια και καμία κόκκινη. Σχεδόν απίστευτο!

Και ο Γιόχανσον δεν έφευγε συχνά από το γήπεδο. Μία αποβολή όλη κι όλη στην καριέρα του. Αλλά 67 κίτρινες κάρτες. Σχεδόν μία ανά τέσσερα παιχνίδια. Δεν το λες και λίγο.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει έναν παίκτη που θεωρητικά του αναβαθμίζει τη θέση του δεξιού μπακ. Και από μία αγορά που συνήθως οι «πράσινοι» ψωνίζουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι τους δίνουν πολλά πράγματα. Όχι τυχαία, οι Αργεντίνοι είχαν πάντα ένα δέσιμο διαφορετικό με την εξέδρα. Ο Φακούντο καλείται να δώσει συνέχεια σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα