Η πιο γλυκιά ανταμοιβή: η αγκαλιά της κόρης του (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς σήκωσε ένα ακόμη πιο σημαντικό τρόπαιο από αυτό του US Open χθες, μετά το νικηφόρο τελικό στη Νέα Υόρκη.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Μεντβέντεφ που τον έστεψε πρωταθλητή του Αμερικανικού Όπεν για 4η φορά στην καριέρα του, ο Σέρβος με δάκρυα στα μάτια κατευθύνθηκε στο box του και πήρε αγκαλιά την κόρη του, Τάρα για την οποία, λίγο αργότερα, δήλωσε πως τον βοήθησε να μείνει όρθιος

στις δύσκολες στιγμές του τελικού..

Novak Djokovic was in tears celebrating Grand Slam 24 with his daughter, Tara pic.twitter.com/PJGZYMjJ1u

Eurosport (@eurosport) September 11, 2023

Ο Νόλε εκπλήρωσε μια ακόμη επιθυμία, να κερδίσει Grand Slam τίτλους όταν τα παιδιά του έχουν μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του επιτεύγματος. Ο 9χρονος γιος του Στεφάν και η 6χρονη κόρη του Τάρα, ήταν στις κερκίδες του Arthur Ashe το βράδυ της Κυριακής και πανηγύρισαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τον ιστορικό θρίαμβο του πατέρα τους.

Κατά τη διάρκεια του εξαντλητικού 2ου σετ όπου διήρκησε 104 λεπτά και ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε set point του Μεντβέντεφ, η κόρη του φαίνεται πως του έδωσε επιπλέον κίνητρο ώστε να μείνει δυνατός και όρθιος στο court.

“Ήταν απέναντί μου όταν καθόμουν στον πάγκο και μου χαμογελούσε. Κάθε φορά το χρειαζόμουν αυτό. Λάμβανα αυτή την αθώα παιδική ενέργεια από εκείνη. Όταν περνούσα δύσκολες στιγμές και χρειαζόμουν μια ώθηση, ειδικά στο 2ο σετ, μου έδινε ένα χαμόγελο, μια γροθιά. Ήταν μέρος του αγώνα. Είναι τόσο αστείο να το βλέπεις και τόσο ενδιαφέρον να βλέπεις ότι είναι έξι ετών, ο γιος μου είναι εννέα και ήταν και οι δύο εκεί. Και οι δύο καταλάβαιναν τι συμβαίνει”

Novak's daughter approves! pic.twitter.com/AltVxc4AfR

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Μόλις ο Τζόκοβιτς πήρε προβάδισμα με 2-0 σετ, βρήκε ξανά τις ανάσες και τα πόδια του, κλείνοντας τον τελικό στα τρία σετ. Για τέταρτη φορά στην καριέρα του, ο Σέρβος κατακτά τρία Grand Slam μέσα σε μια σεζόν, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς στο παρελθόν. Μάλιστα, φέτος έχασε στον τελικό του Wimbledon στο 5ο σετ (Αλκαράθ) και ουσιαστικά βρέθηκε ένα σετ μακριά από το ημερολογιακό Grand Slam.

“Αυτές είναι οι στιγμές και αυτά τα συναισθήματα με τα οποία παρακινώ τον εαυτό μου κάθε μέρα, όταν δεν παίζω σε τουρνουά. Ναι, περιστασιακά αναρωτιέμαι ‘Γιατί το χρειάζομαι ακόμα σε αυτό το στάδιο μετά από όλα όσα έχω κάνει; Πόσο καιρό θέλω να συνεχίσω'”, αναρωτήθηκε ο Τζόκοβιτς.

“Έχω αυτές τις ερωτήσεις στο μυαλό μου, φυσικά. Αλλά γνωρίζοντας ότι παίζω ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο και κερδίζω τα μεγαλύτερα τουρνουά σε αυτό το άθλημα, δεν θέλω να φύγω από το τένις ή δεν θέλω να φύγω από αυτό το άθλημα αν είμαι ακόμα στην κορυφή, αν εξακολουθώ να παίζω όπως παίζω”

“Προφανώς μια μέρα θα αποσυρθώ από το τένις. Θα έχουν έρθει καινούργιοι. Μέχρι τότε, θα με βλέπετε λίγο παραπάνω…” είπε με νόημα ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW

The post Η πιο γλυκιά ανταμοιβή: η αγκαλιά της κόρης του (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η πιο γλυκιά ανταμοιβή: η αγκαλιά της κόρης του (vid),