Η Μούχοβα λύγισε στα δύο TB τη Σάκκαρη (vids)

Η Τσέχα και Νο81 τενίστρια του κόσμου, Καρολίνα Μούχοβα, σταμάτησε την πορεία της περυσινής ημιφιναλίστ του Roland Garros και Νο4 του φετινού ταμπλό, Μαρίας Σάκκαρη, επικρατώντας μετά από 2,5 ώρες μάχης, με 7-6(5), 7-6(4). 

Η Μούχοβα ήταν πιο συνεπής από τη θέση του service, αλλά και πιο σταθερή στο παιχνίδι της έχοντας έχοντας 15 λιγότερα αβίαστα λάθη από τη Σάκκαρη (22-37), ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break τελειώνοντας

το ματς με 3/16 break-points, με την αναμέτρηση να κρίνεται τελικά σε δυο απαιτητικά tie-breaks.

Στον 3ο γύρο του θεσμού, η 25χρονη θα αντιμετωπίσει τη Νο27 του ταμπλό και πολύ φορμαρισμένη αυτή την περίοδο, Αμάντα Ανιασίμοβα.

Seeds continue to fall @karomuchova7 proves too good for Maria Sakkari, toppling the No.4 seed 7-6(5), 7-6(4).#RolandGarros pic.twitter.com/fofW31YHCg

Roland-Garros (@rolandgarros) May 25, 2022

Η Σάκκαρη έσβησε 7 set points, αλλά...

Το ξεκίνημα του… τρελού 1ου set άνηκε στη Μούχοβα η οποία με στήριγμα το εξαιρετικό service της, αλλά και το γρήγορο break που βρήκε στο service της Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-0 και λίγο αργότερα με 4-1. 

Χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνο το σημείο η Μούχοβα είχε χάσει μόλις έναν πόντο στο service της κι αυτό σε 2ο service από διπλό λάθος της Τσέχας! 

Από εκεί και πέρα η συνέχεια ήταν διαφορετική με την Σάκκαρη να γεμίζει σιγά σιγά το service της Μούχοβα φτάνοντας μάλιστα και στο 1ο της break-point (30/40) με τη Μούχοβα όμως να κλείνει το game διατηρώντας το προβάδισμα (5-2). 

Η Τσέχα πίεσε αφόρητα τη Σάκκαρη στο 8ο game φτάνοντας σε διπλό set-point (15/40), ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να “επιβιώσει” σώζοντας συνολικά 3 set-points, μένοντας “ζωντανή” στο set και μειώνοντας σε 5-3. 

Τα καλύτερα όμως ήρθαν στη συνέχεια για τη Σάκκαρη, η οποία εκμεταλλεύτηκε το χειρότερο service-game της Τσέχας στο set, η οποία με δύο σερί διπλά λάθη χάρισε το break στη Σάκκαρη η οποία μείωσε ακόμη περισσότερο (5-4).

Η Νο4 του κόσμου κλήθηκε για 2η φορά να σερβίρει για να παραμείνει στο set με τη Μούχοβα να φτάνει σε νέο break-point (30/40), αλλά κι αυτή τη φορά η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει σε μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 5-5! 

Μετά από τα τρία συνεχόμενα games η Μούχοβα κατάφερε να φτάσει σε hold (6-5), ενώ αμέσως μετά πίεσε και πάλι το service της Σάκκαρη που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για 3ο συνεχόμενο service-game (15/40), όμως και πάλι έσβησε ακόμα 3 set-points της Μούχοβα ισοφαρίζοντας και πάλι (6-6) οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί μάλιστα πήρε το προβάδισμα με 3/2 και 4/3, αλλά η Μούχοβα κατάφερε να περάσει μπροστά με 5/4. Η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια με στόχο να βρεθεί πρώτη σε set-point. Αρχικά ισοφάρισε (5/5), αλλά στη συνέχεια ένα αβίαστο λάθος forehand στην ευθεία έδωσε προβάδισμα με 6/5 στη Μούχοβα η οποία αυτή τη φορά έκλεισε το set με 7/5 κάνοντας το 1-0 μετά από 67 λεπτά αγώνα. 

A ripper out on Lenglen

Karolina Muchova edges out the opening set 7-6(5) against No.4 Sakkari#RolandGarros pic.twitter.com/O4jsrsBbeW

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 25, 2022

Λύγισε και στο 2ο tie-break 

Στις αρχές του 2ου set οι δύο παίκτριες εμφανίστηκαν αρκετά πιεστικές στα αντίπαλα service. Πήραν από ένα game σβήνοντας από ένα break-point (1-1), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο break, ένα για την κάθε παίκτρια, με τη Μούχοβα να βρίσκει πρώτη (2-1) και τη Σάκκαρη να το παίρνει πίσω (2-2). 

Στο επόμενο game των 11,5 λεπτών(!) η Μαρία Σάκκαρη έσβησε ένα break-point, αλλά έχασε τέσσερις ευκαιρίες για να κλείσει το game, κάτι που έκανε η Μούχοβα στη 2η ευκαιρία για break στο game φτάνοντας στο 3-2 μετά το διπλό λάθος της Σάκκαρη και μετά με εύκολο hold στο 4-2. 

Just too good #RolandGarros | @karomuchova7 pic.twitter.com/Hdv8pr9x1w

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 25, 2022

Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 4-3 σβήνοντας ακόμη δύο break-points της Μουχοβα που μέχρι εκείνο το σημείο είχε φτάσει τα 3/14(!), με το service της όμως να έχει υποχωρήσει στο 59% στο 1ο service και το 45% στο 2ο, αλλά και τα 28 αβίαστα λάθη (19 η Μούχοβα).

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 βρίσκοντας break στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και αμέσως μετά έκανε ένα ακόμη μεγάλο break σβήνοντας και πάλι δύο break-points παίρνοντας προβάδισμα στο set με 5-4. 

Οι δύο τενίστριες κράτησαν το service τους μέχρι το τέλος οδηγώντας και το 2ο set σε tie-break, εκεί όπου η Μούχοβα βρήκε νωρίς mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 3/0, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να το πάρει πίσω, μετά το changeover μειώνοντας αρχικά σε 4/3 και αμέσως μετά σε 4/4.

Ωστόσο, η Μούχοβα με ένα βαθύ forehand έφτασε και πάλι mini-break (5/4) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, κάτι που έκανε αμέσως μετά σφραγίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά. 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Η Μούχοβα λύγισε στα δύο TB τη Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα