Η κόντρα Ναδάλ-Κύργιου! – VIDEO

Ενόψει της ενδεχόμενης αναμέτρησης τους για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon σας θυμίζουμε το ιστορικό της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νικ Κύργιο!

Η κληρωτίδα του Wimbledon είχε ακόμα μία φορά “κέφια” και ήδη από τον δεύτερο κιόλας γύρο μας προμηνύει ένα ματς-φωτιά!

Μιλάμε φυσικά για την ενδεχόμενη αναμέτρηση του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Νικ Κύργιο, ένα ματς που, από μόνο του, λόγω του πλήρως αντίθετου τρόπου που αγωνίζονται και συμπεριφέρονται

οι δύο τενίστες, θα κέντριζε απόλυτα το ενδιαφέρον!

Πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί τα όσα έγιναν φέτος στο Ακαπούλκο μετά τη νίκη του Κύργιου επί του Ράφα σε αυτόν τον “τρελό” αγώνα και τα σχόλια που ακολούθησαν που έδειξαν πως η σχέση των δύο αθλητών δεν είναι και η καλύτερη…

Όλα ξεκίνησαν, στο rivalry των δύο τενιστών, ακριβώς πέντε χρόνια πριν στο Wimbledon!

Στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, ο 19χρονος τότε Νικ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του που τον “σύστησε” εν πολλοίς στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα!

Από τότε ο Νικ, είχε το “θράσος” του πιτσιρικά που δεν λογάριαζε ποιον είχε απέναντι του στο κορτ και στη συγκεκριμένη περίπτωση του βγήκε σε καλό.

Ακολούθησαν άλλοι πέντε αγώνες σε σχετική ηρεμία πριν φτάσουμε στο φετινό ματς για τα ημιτελικά του Ακαπούλκο όπου και άνοιξαν οι “ασκοί του Αιόλου”!

Ο Κύργιος έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν πως δεν αισθάνεται αναγκασμένος να σέβεται τους θρύλους του αθλήματος από αυτά που έχουν πετύχει στην καριέρα τους.

Στην περίπτωση της κόντρας του με τον Ράφα αλλά και με τον Νόλε, έδειξε πως δεν έχει απολύτως κανέναν σεβασμό για αυτούς τόσο για το χαρακτήρα όσο και για το αγωνιστικό τους στιλ.

Σε εκείνο το επεισοδιακό ματς στο Μεξικό, ο Νικ κατάφερε να κάνει μία τρομερή ανατροπή στο ματς για να κερδίσει τον Ισπανό σε ένα συγκλονιστικό tie break του τρίτου σετ ενώ προηγουμένως είδαμε τα πάντα…

Απίστευτα ράλι, “τρελά” χτυπήματα του Νικ, underarm σερβίς και άλλα πολλά…

Ο Ράφα δεν εκτίμησε σε καμία περίπτωση τον τρόπο που έπαιξε και ο Νικ και γενικότερα τη συμπεριφορά του στο κορτ και δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του μετά.

“Είναι ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο. Θα έπρεπε να διεκδικεί Slam και δεν υπάρχει η παραμικρή εξήγηση γιατί είναι εκεί που είναι. Δεν έχει σεβασμό ούτε για το κοινό, ούτε για τον αντίπαλό του, ούτε και για τον εαυτό του” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράφα.

Οι δύο τενίστες είχαν μία πολύ “ψυχρή” χειραψία στο φιλέ και ο Κύργιος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τις δηλώσεις ο Ράφα.

“Δεν ακούω τι λέει. Είμαι διαφορετικός από αυτόν, είναι διαφορετικός από μένα. Δεν γνωρίζει τι έχω περάσει στη ζωή μου και γιατί είμαι έτσι. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Είναι πολύ αργός ανάμεσα στους πόντους. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω το παιχνίδι του, ο καθένας παίζει όπως θέλει”.

Μάλιστα, στο Masters της Ρώμης ο Νικ έριξε και άλλο “λάδι στη φωτιά”.

“Είναι το εντελώς αντίθετο από μένα. Και πικραίνεται όταν χάνει. Όταν κερδίζει είναι όλα καλά, συγχαίρει τον αντίπαλο και τον σέβεται. Αλλά όταν τον κερδίζω, αρχίζει τα “δεν σέβεται το κοινό, εμένα, τον εαυτό του”.

Όπως καταλαβαίνετε, όλη η τενιστική κοινότητα θέλει να δει τον Ράφα και τον Νικ να κερδίζουν τους πρώτους γύρους τους ώστε να δούμε ένα blockbuster από κάθε άποψη ματς μόλις στον γύρο των “64” του πιο ιστορικού τουρνουά στον κόσμο…

Κώστας Αϊτάκης

The post Η κόντρα Ναδάλ-Κύργιου! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα